Ce fel de soldați trimite Rusia la granița cu Ucraina. Descoperirea făcută de armata vecinilor

Ioana Bucur 07.12.2021, 13:26
Ce fel de soldați trimite Rusia la granița cu Ucraina. Descoperirea făcută de armata vecinilor

Tensiunile ating un nou nivel alarmant. Cu doar câteva ore înainte de întâlnirea, prin videoconferință, între Joe Biden și Vladimir Putin, autoritățile de la Kiev au dat o declarație scrisă, făcând acuzații grave. Ministerul ucrainean al Apărării a spus ce fel de soldați trimite Rusia la granița cu Ucraina. Acțiunile de provocare ale rușilor.

Kievul trage semnalul de alarmă despre trupele trimise de Rusia la granița cu Ucraina

Doi dintre cei mai importanți șefi de stat din lume urmează să aibă marți o întâlnire de gradul de zero. Joe Biden și Vladimir Putin vor vorbi, prin videoconferință, însă Moscova nu se așteaptă la „progrese majore” în urma summitului virtual.

„Este dificil să te aştepţi la progrese majore ale acestor negocieri. (…) Să sperăm cel puţin că cei doi lideri vor putea să-şi prezinte unul celuilalt îngrijorările, să formuleze aceste îngrijorări în mod clar şi să le răspundă.

Chiar dacă relaţiile noastre bilaterale se află în continuare într-o stare tristă, există o animare în anumite domenii, un dialog care începe”, a declarat un purtător de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, citat de agenţii ruse de presă.

Cu doar câteva ore înainte de summitul Biden-Putin, autoritățile de la Kiev au transmis că Rusia a trimis tancuri și echipe suplimentare de lunetişti în prima linie a conflictului din estul Ucrainei, care ar fi pregătiți să provoace fatalități în rândul soldaților ucraineni și să încerce să provoace o reacție din partea țării.

Potrivit declarației semnate de Ministerul ucrainean al Apărării, „inamicul a mărit numărul de perechi de lunetiști pregătiți să provoace victime personalului Forțelor Comunale, să distrugă elementele de supraveghere video și să determine armata ucraineană să riposteze cu focuri de armă”.

Ce fel de soldați trimite Rusia la granița cu Ucraina

SUA este pregătită să trimită trupe în Europa de Est

Statele Unite vor răspunde favorabil dacă aliaţii lor din Europa de Est le vor cere să-şi consolideze prezenţa militară, în cazul unui atac al Rusiei asupra Ucrainei, avertizează un oficial de Casa Albă.

„Dacă (n.r. – preşedintele rus Vladimir) Putin face vreo mişcare, va exista o cerere sporită a aliaţilor noştri” din Europa de Est în vederea „mai multor militari, capacităţi şi exerciţii”, iar „Statele Unite vor răspunde favorabil”, a declarat luni această sursă.

În prezent, nu se vorbește despre o ripostă militară directă, a precizat oficialul american.

„Statele Unite nu caută să ajungă într-o poziţie în care folosirea directă a forţelor americane să se afle în centrul reflecţiilor noastre”, a subliniat el.

În contextul în care sancţiunile nu au permis, până acum, să influenţeze deciziile Kremlinului, potrivit multor observatori, Guvernul american dă asigurări de câteva zile că va recurge, de această dată, la măsuri punitive draconice, fără precedent.

„Este vorba despre măsuri de la folosirea cărora ne-am abţinut foarte intenţionat în trecut”, tocmai „din cauza impactului pe care l-ar avea asupra Rusiei”, sublinia un purtător de cuvânt al Departamentului de Stat american, Ned Price, fără să le detalieze.

Urmăriți Impact.ro și pe