INTERVIU

Ce fel de relație are Andreea Berecleanu cu bunica ei. „Îi datorez multe”. EXCLUSIV

Ana Maria Păsat 30.04.2022, 15:57

Prezentatoarea TV a fost foarte apropiată de toți cei patru bunici ai săi, care i-au influențat existența, potrivit propriilor mărturisiri. Dintre aceștia, doar bunica maternă mai trăiește, cea care a dublat-o pe mama sa în creșterea și educația ei. Recent, aceasta a fost timp de o săptămână invitata Andreei, bucurându-se în egală măsură și de strănepoții săi.

Relația dintre Andreea Berecleanu și bunica ei

Ce înseamnă bunica ta pentru tine?

Toți cei patru bunici pe care am avut șansa să-i cunosc bine, fiind longevivi, ba chiar și străbunicii, au lăsat ceva în urma. Fiecare în parte mi-a influențat existența prin povești de viață, experiențe, istorii ale familiilor, m-au educat. Și cu fiecare bunic în parte amintirile sunt diferite, la fel și discuțiile avute. Din cei patru, am rămas cu bunica maternă, cea care a dublat-o pe mama în creșterea mea. Ea a fost cea mai prezentă în copilăria și adolescenta mea. Așa încât, îi datorez multe. Cu ea mergeam vara în excursii în toată țara și mă făcea să înțeleg multe. Bunica mea iubește mult natura, sportul, copiii. Sunt fericită că o avem alături!

Ce relație are Andreea Berecleanu cu bunica ei
Bunica Andreei Berecleanu

„A stat o săptămână la noi”

Cum au fost zilele petrecute în compania ei, acasă la tine?

A stat o săptămână la noi, din fericire cu ambii copii acasă, fiind în preajma Paștelui. Am răsfățat-o, am vorbit mult, i-am gătit și a mâncat tot, asta m-a făcut extrem de fericită. Au fost zile binecuvântate de ambele părți.

Obișnuiai să petreci timp la bunici? Ce amintiri ai?

Amintirile sunt legate de București. Bunicii paterni stăteau cam șase luni pe an în București, în aceeași curte în care locuiam și eu împreună cu părinții. Bunicul mă aducea de la școală, cu ei mâncam, învățam, mergeam în parc. Iar bunica paternă, pe care o chema Eva, gătea moldovenește delicios și ne aduna laolaltă.

Cum te menții în formă după sărbători?

Eu n-am făcut excese, a fost un weekend obișnuit. Am mâncat în plus friptură de miel și drob, ceea ce mănânc mai rar. Iar pasca a înlocuit pâinea.

Ce înseamnă pentru tine ziua de 1 Mai?

Dacă tot pică duminica, voi fi liberă. Altfel, având în vedere natura profesiei, de obicei sărbătoresc tot prin muncă! Dar nu văd o problemă, nu simt nevoia de a fi liberă de 1 și 2 mai.

„Ai mei nu erau nici măcar membrii de partid”

Obișnuiai să mergi la defilare? Ce amintiri ai despre această zi?

Am mers la defilare în alte ocazii propagandistice, din nefericire. Dar așa erau vremurile. Cum ai mei nu erau nici măcar membri de partid, nu mergeau nici ei la defilare. Așa încât, aveam două zile libere. Obișnuiam să plecăm cu familia lărgită undeva în afara Bucureștiului, în zona Cernica sau Călugăreni. Mamele pregăteau mâncarea pentru picnic, iar tații împreună cu noi, copiii, ne jucam fotbal, badminton, în aer liber. Nu știu cum reușeau părinții mei mereu să facă dintr-o banalitate, o amintire frumoasă.

Urmăriți Impact.ro și pe