Ce făcea Simona Halep la Olimpiadă, în urmă cu 10 ani. „Pe mine m-a șocat”

Mihnea Tălău 24.10.2022, 23:58
Ce făcea Simona Halep la Olimpiadă, în urmă cu 10 ani. „Pe mine m-a șocat”

Fostul jucător de tenis și antrenor al loturilor României la Jocurile Olimpice, Ciprian Porumb, a sărit în ajutorul Simonei Halep, amintind de  ce s-a întâmplat la Jocurile Olimpice din 2012, de la Londra.

”Sper să își demonstreze nevinovăția”

„Pe mine m-a șocat. Mi-a adus aminte de o întâmplare cu Simona Halep. La JO din 2012 eram antrenorul echipei de băieți și am stat mult în preajma lui Halep. Dintre toate jucătoarele, ea era cea mai solicitată de Comisie pentru a face teste antidoping. Nu de multe ori stăteam până târziu pentru că ea dădea teste. Atunci era în perioada în care începea ascensiunea. Dacă atunci nu a avut nicio problemă, de ce ar face așa ceva acum?”, a declarat Porumb, potrivit ziare.com.

Porumb speră că World Anti-Doping Agency (WADA) va fi indulgentă, fiind greu probabil ca Simona  să fi făcut o greșeală, dată fiind  experiența sa.

”Sper să își demonstreze nevinovăția. Cred că va reuși asta și să arate că a fost un simplu accident, dacă s-a întâmplat ceva. Timpul ne va arăta ce se va întâmpla. Poate WADA va fi indulgentă, fiind prima dată. Sper să o mai vedem jucând. Dacă mă gândesc la o suspendare mai lungă, e un moment greu. Eu știu că relația între antrenor, doctori și preparatori fizici e foarte strânsă. M-aș mira ca Simona să fi făcut o greșeală, având în vedere experiența ei”, a mai spus Ciprian Porumb.

Ea a fost testată pozitiv la un test anti-doping

Simona Halep traversează o perioadă extrem de dificilă în carieră, după ce a fost testată pozitiv la un test anti-doping pentru turneul american US Open de anul acesta.

Ea a fost depistată pozitiv cu Roxadustat și suspendată provizoriu din tenis.

Roxadustat este o substanță interzisă în sportul profesionist, comercializat sub denumirea de Evrenzo. Medicamentul este indicat pentru tratamentul pacienților adulți cu anemie simptomatică asociată cu boala cronică de rinichi.
Este un inhibitor al HIF prolitil-hidroxilază care crește producția endogenă de eritropoietină și stimulează producția de hemoglobină și de globule roșii. Medicamentul se administrează pe cale orală.

Urmăriți Impact.ro și pe
Mihnea Tălău
Mihnea Tălău. Redactor la impact.ro. Dedicat presei încă din 1998. Am o diplomă în Drept, un „mic” masterat și o scoală de jurnalism. Am avut norocul și onoarea de a face parte, în...