Decizie de ultimă oră pentru Simona Halep. Ce a apărut luni, 24 octombrie, în clasamentul WTA

Beatrice Dumitru 24.10.2022, 12:25
Decizie de ultimă oră pentru Simona Halep. Ce a apărut luni, 24 octombrie, în clasamentul WTA

Continuă problemele pentru Simona Halep, una dintre cele mai importante sportive din istoria României. După ce a fost găsită dopată și suspendată temporar din tenis, acesta a mai primit o veste neplăcută din partea WTA.

Ce s-a întâmplat cu Simona Halep în clasamentul WTA

Simona Halep a primit cea mai mare lovitură atunci când a aflat că a fost depistată pozitiv cu roxadustat la ultimul turneu de Grand Slam al anului, US Open. La momentul anuțului care a zguduit lumea tenisului, sportiva ocupa poziția a noua în clasamentul WTA, dar acum situația s-a schimbat.

Simona Halep a coborât pe locul 10 în clasamentul WTA, conform ierarhiei pe care a anunţat-o, luni, forul mondial, cu 2661 de puncte. Ea a ajuns pe această poziție după ce a renunțat să mai joace în competițiile oficiale în acest final de sezon, suferind o intervenție chirurgicală la nas. Campioana de la Rolad Garros și Wimbledon a ajucat ultimul meci oficial pe 29 august la US Open, unde a fost elimantă încă din primul tur.

Decizie de ultimă oră pentru Simona Halep. Ce a apărut luni, 24 octombrie, în clasamentul WTA
Simona Halep a coborât un loc în clasamentul WTA.

Ce poziții ocupă celelalte jucătoare de tenis din România

Irina Begu se menţine pe locul 33, cu 1399 puncte, iar Sorana Cîrstea a urcat de pe 39 pe 38, cu 1236 puncte. Ana Bogdan se menţine pe poziția 48, cu 1062 puncte, iar ultima româncă din top 100 este Gabriela Ruse, pe locul 96, în urcare nouă poziţii, cu 619 puncte.

Primele trei poziţii ale clasamentului WTA sunt ocupate de poloneza Iga Swiatek, Ons Jabeur din Tunisia și americanca Jessica Pegula.

Virginia Ruzizi, rupe tăcerea în cazul Simonei Halep

Dată afară de Simona Halep la scurt timp după eliminarea de la turneul de la Roland Garros, Virginia Ruzici a ruput tăcerea după ce sportiva a fost prinsă dopată și suspendată provizoriu. Câștigătoare la Roland Garros în 1978, Virginia Ruzici a postat un mesaj în care i-a luat apărarea fostului lider mondial.

O cunosc pe Simona de mult timp și am lucrat cu ea timp de 14 ani. În tot acest timp, nu numai că a fost o sportivă și o campioană incredibilă, ci și un model. Simona este o persoană de o sportivitate impecabilă, integră și onestă. Sunt profund întristată de aceste evoluții și sunt 100% convinsă că Simona nu ar fi făcut niciodată nimic pentru a obține un avantaj necuvenit. O susțin pe deplin pe Simona în lupta ei pentru adevăr și sunt alături de ea”, a scris Virginia Ruzici pe Instagram.

Dacă nu va reuși să demonstreaze că nu a luat substanța interzisă cu bună știință, Simona Halep riscă să fie suspendată o perioadă de patru ani. Medicamentul care conține roxadustat este folosit în tratarea anemiei și stimulează producția de globule roșii, care facilitează circulația oxigenului în sânge, iar în cazul sportivului crește rezistența la efort.

Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...