EXCLUSIV

Ce face Gheorghe Zamfir în fiecare zi pentru soția lui, Nicoleta. Artistul, cel mai fericit bărbat din lume EXCLUSIV

Denisa Macovei 22.02.2022, 17:34

De când a cunoscut-o pe actuala sa parteneră de viață, Gheorghe Zamfir se declară cel mai fericit bărbat din lume, iar asta nu se datorează faptului că Nicoleta este cu 44 de ani mai tânără decât el, ci de trăirile și sentimentele care-l cuprind atunci când îi este alături. Atât de mult o iubește pe cea cu care este împreună de aproape 15 ani, încât i-a devenit muză pentru picturile lui și cele mai multe opere îi sunt dedicate ei.

Gheorghe Zamfir este foarte fericit alături de mai tânăra sa soție

Acum câțiva ani, marele naist Gheorghe Zamfir a lăsat agitația din București și s-a mutat la țară, la Cobia, lângă orașul său natal, Găești. Acolo își găsește liniștea, inspirația și se încarcă pozitiv de la natura care îl încojoară. Ajuns la aproape 81 de ani, vârstă pe care o va împlini în luna aprilie, marele artist este în continuare extrem de activ. Nu mai cântă la fel de mult pe cum o făcea, însă este în continuare prezent pe scenele din România și nu numai, iar timpul liber îl dedică picturile.

Casa de la țară este transformată într-o adevărată galerie de artă unde la loc de cinste stau tablourile pe care le-a făcut în ultimii ani. Cei care au avut ocazia să treacă pragul casei din satul Cobia ne-au mărturisit că au găsit acolo un adevărat muzeu și că maestrul le-a declarat că este oaza lui de relaxare. În toate tablourile expuse se regăsește parte din soția lui, Nicoleta, care zilnic îi este sursă de inspirație. Maestrul se desparte cu greu de operele lui, asta pentru că cele mai multe îi sunt dedicate soției sale, Nicoletei Zamfir, și nu vrea să le rătăcească.

Gheorghe Zamfir este foarte fericit alaturi de mai tanara sa sotie
Gheorghe Zamfir este foarte fericit alaturi de mai tanara sa sotie

Este umărul lui de sprijin

Faptul că o pictează zilnic este oarecum modul lui de a-i mulțumi pentru faptul că îi este alături de 14 ani și că este omul pe care poate să se bazeze oricând, indiferent de situație. Maestrul nu se sfiește niciodată să le spună tuturor că fără soția lui nu ar fi ajuns la această vârstă, la cei aproape 81 de ani, vârstă la care este în continuare pe scenă, apare la emisiuni televizate și chiar acceptă invitațiile din străinătate venite din partea organizatorilor de evenimente sau ale ambasadelor. Nu există loc, întâlnire, eveniment, în care Nicoleta Zamfir să nu fie prezentă și să nu fie în preajma maestrului, fiind disponibilă pentru orice are acesta nevoie.

Atât de mare este dragostea, cât și încrederea față de partenera lui de viață încât Gheorghe Zamfir a lăsat-o la cârma Fundației sale. Fundația care îi poartă numele nu are ca scop doar sprijinirea unor tinere talente și promovarea lor prin asociere cu numele de Gheorghe Zamfir, ci este una cu scopuri umanitare.

„Lumea mea este clădită pe sunet. Acest sunet transcede generații și unește. Fiecare copil talentat are șansa să poarte sunetul spre nemurire, iar asta ne obligă să lăsăm urme de lumină care să ne ghideze, care să educe, care să inspire. Construiți împreună cu cei tineri, pentru că ei sunt grația eternității”, este mesajul marelui naist cu privire la tinerii pe care îi are sub aripa protectoare.

Urmăriți Impact.ro și pe
Denisa Macovei
Am absolvit cursurile Facultății de Jurnalism de la Universitatea Ovidius, Constanța. Am debutat în presa scrisă la Constanța, în 2007, la publicația „Jurnal de Constanța”, apoi la...