Ce face acum ultimul miliardar al lui Virgil Ianțu. Mărturia teribilă a lui Oltin Hurezeanu

Andra Daoud 21.02.2022, 10:34

Au trecut 20 de ani de când Oltin Hurezeanu a câștigat marele premiu la emisiunea „Vrei să fii miliardar?”, prezentată de Virgil Ianțu. Oltin, actor de meserie, a mai participar între timp și la „Exatlon”, unde nu s-a impus așa cum s-ar fi așteptat. Pe plan personal însă, a avut parte de o pierdere dureroasă anul trecut, iar acum a vorbit despre acel moment greu din viața lui.

Ce face acum ultimul miliardar al lui Virgil Ianțu

Oltin Hurezeanu devenea miliardar, în urmă cu fix 20 de ani, după ce câștiga celebra emisiune de cultură generală prezentată de Virgil Ianțu. Acum este actor independent și are în așteptare un proiect important, amânat însă de pandemie. Oltin a dat un interviu pentru playtech.ro, în care a povestit cum a fost pentru el competiția care i-a adus miliardul, dar și prin ce moment dificil a trecut în urmă cu un an.

Deși au trecut 20 de ani de atunci, Oltin Hurezeanu își amintește și acum întrebarea care i-a adus marele premiu, dar și atitudinea lui Virgil Ianțu, care a fost una ușor incomodă în momentele-cheie ale emisiunii.

Din fericire, nu sunt genul emotiv. Ianțu m-a încurcat un pic la producție. De pildă, la varianta să suni un prieten, la ultima, mi-a cam forțat mâna, sunt lucruri care nu se văd în emisiune. Avea, da, momentele lui de severitate. La ultima întrebare, înainte de marele câștig, mi-a zis: ”Știi că poți pierde? Ești sigur că mergi mai departe?”.

Am zis că voi risca. Am avut noroc, era o întrebare din mitologia tracă. ”Cum se numea în mitologia tracă zeița Artemis?”. Știam răspunsul! ”Bendis”. De unde știam? Nu consider neapărat că am o cultură generală bogată, ci mai degrabă că sunt un om curios în multe direcții, părinții mei au fost profesori de istorie, aveam interes pentru citit încă de mic.

Mărturia teribilă a lui Oltin Hurezeanu

Anul trecut, Oltin Hurezeanu a suferit o pierdere extrem de dureroasă. Partenera lui s-a stins din viață, la doar 49 de ani, după ce a pierdut lupta cu o boală nemiloasă, care o măcina de un deceniu. Pierderea iubitei a venit după ce în urmă cu un an, Oltin își pierduse și tatăl.

Am avut doi ani foarte dureroși. Mai întâi a murit tatăl meu, dar în cazul lui era oarecum de așteptat, avea 90 de ani. Iar în aprilie anul trecut s-a stins din viață și Cătălina, iubita mea. A fost extrem de greu. Să vezi omul drag degradându-se și să nu poți face nimic este un tip de durere care te macină mult. Ea a avut de trei ori cancer, ultimul a fost localizat în zona orofaringiană.

Erau metastaze, venise și mizeria asta de pandemie, nu se putea duce la timp la control, s-a întârziat mult și cu RMN-ul, poate ar mai fi fost speranțe, dar nu știi niciodată… A încercat cu tot felul de tratamente. Cătălina are un fiu, Arthur, în vârstă de 17 ani, nu e fiul meu biologic, dar e ca și cum ar fi al meu.

Mă raportez la el, am locuit împreună, îl ajut dacă are nevoie, țin foarte mult la el.
După decesul Cătălinei nu am mai locuit în acea casă. N-a mai stat nimeni acolo, din ziua în care ea s-a stins din viață, n-am mai putut dormi acolo. Și nici fiul ei. Am mai trecut doar ca să iau niște lucruri, dar am stat foarte puțin…”, a povestit actorul.

Ce face acum ultimul miliardar al lui Virgil Ianțu. Mărturia teribilă a lui Oltin Hurezeanu
Cătălina Isopescu, iubita lui Oltin Hurezeanu, s-a stins din viață anul trecut

„Sunt convins că vor veni și vremuri mai bune”

În prezent, Oltin Hurezeanu are în așteptare două proiecte cinematografice: o dramă și o comedie spumoasă, după cum spune chiar el. Primul este un film independent, despre reintegrarea socială a foștilor deținuți, în regia lui Claudiu Oprea și este încă în faza de strângere de fonduri.

Pe lângă rolurile din lungmetraje pe care le are în așteptare, Oltin a mai povestit că își folosește vocea în reclame și joacă în „Lecții de viață”. Nu își pierde optimismul în această perioadă dificilă și e convins că vor veni și vremuri mai bune:

Fac multe lucruri acum, strâng bani din mai multe colaborări. Mai fac câte un serial, mai joc în „Lecții de viață”, mai îmi închiriez vocea, în reclame. O activitate actoricească un pic cam subțirică. Dar e bine că regizorii mă vor. Sunt un tip optimist, sunt convins că vor veni și vremuri mai bune…”, a conchis actorul.

Oltin Hurezeanu a absolvit inițial Dreptul, după care și-a descoperit și pasiunea pentru actorie și a dat admitere la Teatru.

Urmăriți Impact.ro și pe