Singurul miliardar din top 10 care s-a îmbogățit în 2022. Bogaților lumii nu le-a mers bine în ianuarie

Nicu Stan 31.01.2022, 19:39
Singurul miliardar din top 10 care s-a îmbogățit în 2022. Bogaților lumii nu le-a mers bine în ianuarie

Acesta este singurul miliardar din top 10 care s-a îmbogățit în 2022. Bogaților lumii nu le-a mers bine în prima lună a lui 2022. Astfel, cei mai bogați oameni din lume și-au văzut averile nete micșorându-se în primele săptămâni ale anului 2022, cu o singură excepție.

El este singurul miliardar din top 10 care s-a îmbogățit anul acesta. Cât au sărăcit bogații lumii

Recenta scădere a acțiunilor din sectorul tehnologic a scăzut averea celui mai bogate om din lume, Elon Musk, CEO-ul Tesla, cu 54 de miliarde de dolari până acum în prezent, informează CNBC.

Cel care a fondat compania Amazon, Jeff Bezos, a pierdut nu mai puțin de 27,8 miliarde de dolari, fondatorii Google, Larry Page și Sergey Brin, au pierdut fiecare peste 12 miliarde de dolari, în timp ce șeful Facebook, Mark Zuckerberg, a pierdut 15,2 miliarde de dolari.

Warren Buffet, singurul miliardar care si-a sporit averea in ianuarie 2022
Warren Buffet, singurul miliardar care si-a sporit averea in ianuarie 2022

Cui i-a crescut averea

Dintre cei mai bogați 10 oameni din lume, doar unul singur și-a văzut averea netă mai mare în această perioadă. Astfel, Warren Buffett a câștigat circa 2,4 miliarde de dolari, ajungând la un total de 111 miliarde de dolari.

În schimb, săptămâna aceasta, președintele și directorul general al Berkshire Hathaway l-a depășit pe Mark Zuckerberg pentru a urca din nou pe locul 6 în clasamentul mondial al celor mai mari averi, informează Bloomberg Billionaires Index.

De ce și-a sporit Warren Buffet averea

Investitorii de tipul lui Warren Buffett aleg acțiuni care par subevaluate și care se comercializează la un preț mai mic decât ar trebui. De asemenea, spre deosebire de ceilalți directori executivi, ale căror averi nete sunt în mare parte legate de firmele lor de tehnologie, Berkshire Hathaway a lui Warren Buffett are un portofoliu diversificat. Acesta i-a permis să facă față vânzărilor din domeniul tehnologiei.

În ciuda vânzării din domeniul tehnologiei, averea de 216 miliarde de dolari a lui Elon Musk îl face în continuare să fie cea mai bogată persoană din lume, cu o valoare de aproape două ori mai mare decât cea a lui Warren Buffett.

Warren Buffet va ieși din top 10 cei mai bogați oameni din lume

În plus, Warren Buffett s-ar putea să nu mai prindă mult timp top 10 cei mai bogați oameni din lume. În 2021, investitorul a dezvăluit că a ajuns la jumătatea acțiunii de a-și dona banii pentru cauze filantropice și că nu plănuiește să se oprească în viitorul apropiat.

Urmăriți Impact.ro și pe