Ce explicații a găsit Parlamentul pentru gafa din timpul discursului președintelui Zelenski: „Evident nici noi nu suntem mulțumiți”

Ana Anitoiu 05.04.2022, 16:08
Ce explicații a găsit Parlamentul pentru gafa din timpul discursului președintelui Zelenski: „Evident nici noi nu suntem mulțumiți”

Directorul Departamentului Tehnic din Parlamentul României, Alexandru Tănase, a dat explicații pentru gafa din timpul discursului președintelui ucrainean Volodimir Zelenski, ce nu a putut fi înțeles în totalitate, joi seară. El a explicat că intervenția liderului de la Kiev ar fi fost dată peste cap de o „modificare de parametru” făcută chiar înainte de eveniment.

Explicații pentru gafa din timpul discursului susținut de Volodimir Zelenski

Joi seară, după ce a apărut pe ecrane și a început să vorbească în Parlamentul României, președintele Ucrainei nu a putut fi auzit deloc. Apoi, imaginea lui a început să se vadă prost. Ulterior, a început să se audă discursul, însă fără traducere. În cele din urmă, a început să se audă și traducerea, dar de calitatea acesteia s-au plâns multe persoane, printre care și fostul premier Ludovic Orban.

Conform directorului Departamentului Tehnic din Parlamentul României, a existat o „modificare de parametru” ce a fost făcută chiar înainte de a începe discursul președintelui Ucrainei. Această schimbare ar fi dat peste cap intervenția lui Volodimir Zelenski.

„S-a dorit inserarea unui material media. Ulterior, în timpul ședinței, la momentul la care a fost necesară preluarea speech-ului președintelui Zelenski, s-a descoperit că există o modificare de parametru făcută cu foarte scurt timp înainte.

S-au efectuat, în 20 de secunde, toate modificările pentru ca discursul să fie transmis în plen și traducerea să fie conformă, lucrând cu partea de emisie în situația în care eram în acel moment”, a explicat Alexandru Tănase.

Ce explicatii a gasit Parlamentul pentru gafa din timpul discursului presedintelui Zelenski
Parlamentul, explicatii pentru gafa din timpul discursului presedintelui Zelenski

Ce s-a întâmplat cu traducerea discursului președintelui Ucrainei

De asemenea, directorul Departamentului Tehnic din Parlament a declarat că traducătorul care s-a ocupat de discursul lui Volodimir Zelenski este cel la care apelează și ambasada Ucrainei. Această persoană a avut declarațiile președintelui ucrainean cu două ore înainte.

„În momentul în care acea modificare de parametru s-a făcut în cadrul sistemului de transmisie practic vocea președintelui s-a suprapus peste canalul de traducere. Practic problema nu a fost din partea traducătorului. Asta a fost configurația sistemului în momentul în care a început ședința. Asta a fost materialul pe care îl primeam.

Vreau să vă asigur că, începând de azi noapte, împreună cu colegii mei analizăm produsul acesta, evident nici noi nu suntem mulțumiți. O să avem un răspuns”, a mai explicat directorul Departamentului Tehnic din Parlament.

Totodată, întrebat dacă în urma discursului susținut de Volodimir Zelenski în Parlamentul României au avut loc discuții cu partea ucraineană, directorul departamentului tehnic a spus că nu și că „bănuiește” că ucrainenii au probleme mai importante.

În urma problemelor ce au apărut în timpul discursului suținut de Volodimir Zelenski în Parlamentul României, Ludovic Orban i-a criticat pe oficialii români. Fostul prim-ministru i-a numit „submediocri aflați din greşeală la putere” și i-a acuzat că au făcut țara „de băcănie” într-un moment foarte important.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...