Ce este şi cum trebuie completat formularul PLF, ce intră în vigoare din 20 decembrie

Stan Filon 05.12.2021, 20:41
Ce este şi cum trebuie completat formularul PLF, ce intră în vigoare din 20 decembrie

Mulți români se întreabă ce este și cum se completează formularul PLF (Passenger Locator Form), care va deveni obligatoriu pentru toți românii care se întorc în țară. Raed Arafat a făcut anunțul prin care a spus exact de când va fi obligatoriu acest formular care s-a răspândit de fapt în toată Uniunea Europeană.

Iată ce este şi cum trebuie completat formularul PLF

Secretarul de stat Raed Arafat a anunțat una dintre cele mai noi măsuri care va deveni obligatorii începând cu data de 20 decembrie! Acesta este formularul Passenger Locator Form (PLF) și va fi obligatoriu să fie completat de toți cei care vor intra în țară de la data anunțată mai sus.

Din ce în ce mai multe țări din Uniunea Europeană au introdus obligativitatea completării formularului Passenger locator form (Plf). Acesta este un document utilizat de autorităţile sanitare în cazul în care pasagerii au fost expuşi la o contagiune cu COVID în timpul unei călătorii la bordul oricărui mijloc de transport, pentru a se putea urmări mult mai ușor exact contacții persoanei respective.

Iata ce este si cum trebuie completat formularul PLF
Iata ce este si cum trebuie completat formularul PLF

Formularul se va completa înainte de călătorie

Mai exact, formularul PLF este necesar pentru orice persoană care intră într-o ţară din UE pe calea aerului, pe mare (feriboturi şi croaziere) sau pe uscat (autobuz, tren, maşină). De asemenea, pentru a verifica exact condițiile și restricțiile de intrare în statul membru al UE în care doriţi să călătoriţi, vizitaţi site-ul web Re-open EU al UE.

Trebuie specificat faptul că în cazul în care membrii unei familii călătoresc împreună, este suficient să se completeze un singur PLF în care să fie incluse datele fiecărui membru al familiei. La fel se va completa formularul respectiv și în cazul unor grupuri care călătoresc împreună.

Mai trebuie menționat faptul că acest formular se completează înaintea unei călătorii, mai aexact înainte de debarcare, dacă călătoriţi pe o navă de croazieră, înainte de debarcare pe un feribot, înainte de îmbarcare cu trenul, autobuzul sau maşina, înainte de călătorie cu avionul.

Cum trebuie completat formularul PLF

Iată cum trebuie mai exact completat formularul PLF. Trebuie să selectaţi ţara de destinaţie şi mijlocul de transport cu care veţi călători. În funcţie de răspunsul dumneavoastră: pentru ţările care au propriul PLF, site-ul PLF european vă va redirecţiona către site-ul naţional şi va trebui să urmaţi instrucţiunile furnizate. Pentru ţările care nu au propriul PLF, acesta va fi completat online pe site-ul european, potrivit epochtimes-romania.com.

Va trebui să vă înregistraţi pe site-ul european PLF cu o adresă de e-mail şi o parolă valide, după care veţi primi un e-mail de confirmare la adresa de e-mail furnizată. Pentru a valida şi finaliza înregistrarea, va trebui să faceţi clic pe link-ul trimis la adresa de e-mail furnizată.

– informaţii despre mijloacele de transport şi despre călătorie

– informaţii personale;

– informaţii de contact;

– informaţii privind adresa permanentă;

– cazare anterioară;

– adresă temporară;

– tovarăşi de călătorie;

– informaţii de contact în caz de urgenţă.

După completarea datelor, se apasă pe butonul de trimitere, după care veţi primi apoi un e-mail de confirmare a trimiterii PLF. Veţi primi PLF cu codul QR prin e-mail, care va putea fi și descărcat și imprimat pe o foaie de hârtie.

Urmăriți Impact.ro și pe