Ce este ”mașina din Germania”, ultima escrocherie la modă în România. Doi bărbați din Prahova au făcut avere cu ea

Daniela Alexandru 19.11.2020, 18:53
Ce este ”mașina din Germania”, ultima escrocherie la modă în România. Doi bărbați din Prahova au făcut avere cu ea

Doi bărbați din Sinaia, județul Prahova, au strâns o avere din înșelătorie, Aceștia au păcălit zeci de români printr-un mesaj postat pe site-urile de anunțuri. Șarlatanii postează anunțuri cum că aduc mașini second-hand din Germania sau alte țări din Europa. Oamenii au rămas și fără bani și fără mașini.

Escrocheria ”mașina din Germania”. Cum acționau bărbații

Oamenii profită de românii care își doresc să aibă mașini din străinătate, dar nu au posibilitatea de a aduce autovehiculele în România. Aceștia au făcut anunțuri pe publi24, pe OLX sau pe site-uri similare în care promiteau că în doar câteva zile aduc, pe platformă, mașina dorită. Banii sunt ceruți înainte, pentru transport, iar taxa nu este de ignorat. În funcție de dimensiunea și valoarea mașinii care trebuie adusă, taxa poate ajunge până la câteva mii de euro.

Oamenii cinstiți, bucuroși că pot rezolva aducerea mașinii atât de rapid și de simplu, plătesc înainte și rămân cu buza umflată. Și fără mașină, și fără banii dați înainte. Oamenii își dau seama că au fost înșelați abia târziu, după ce șarlatanii invocă tot felul de motive pentru care nu au adus mașina. De la faptul că li s-a stricat platforma, până la faptul că parcul auto este închis.

De ce șarlatanii nu sunt pedepsiți?

Şarlatania merge ca pe roate, iar poliţia şi procurorii nu o pot opri, pentru că, văzându-se în fața judecătorilor – atunci când oamenii înșelați fac plângere- , escrocii decid să returneze prejudiciul și părțile se împacă. Procurorii din Prahova au pe masă zeci de plângeri, dar ele nu se finalizează cu condamnarea acestora pentru că după ce își recuperează banii, oamenii își retrag plângerile, iar procesul penal încetează fără ca infractorul să primească vreo pedeapsă, nici măcar o simplă amendă.

Bazându-se pe faptul că nu vor fi condamnați, infractorii continuă înșelăciunea și profită de cazurile celor care nu depun plângere la poliție, rămânând cu banii.  Procurorii susţin că afacerea ”Maşina din Germania” a luat atât de mult amploare la nivel naţional, încât se poate vorbi despre un fenomen şi le cer oamenilor să fie atenţi cu cine bat palma înainte de a le da banii.

Urmăriți Impact.ro și pe