Ce e obligată să facă Marina Almășan pentru a nu fi dată afară din TVR. Momente uluitoare cu prezentatoarea

Iancu Andreea 22.02.2021, 08:39
Ce e obligată să facă Marina Almășan pentru a nu fi dată afară din TVR. Momente uluitoare cu prezentatoarea

Un nou scandal a apărut în cadrul TVR după ce Marina Almășan a adus critici conducerii instituției publice la care lucrează de mai bine de 30 de ani. Cunoscuta prezentatoare și realizatoare TV a vorbit recent printr-o postare în mediul online despre schimbarea de atitudine la care a fost obligată pentru a nu fi dată afară din Televiziunea Publică. Ce a fost nevoită aceasta să facă după ce a expus păreri “neconforme” despre Directorul General Doina Gradea.

Marina Almășan, în plin scandal cu șefa Televiziunii Române

De mai bine de trei decenii, Marina Almășan activează în cadrul Televiziunii Publice din România, unde a produs și prezentat de-a lungul timpului numeroase emisiunii de succes. În prezent, aceasta se află la cârma emisiunii “Femei de 10, bărbați de 10”, pe care obișnuia să o prezinte alături de Mircea Radu. Chiar și în perioada aceasta tulbure, vedeta s-a străduit să rămână aproape de publicul său și să scoată în față povești impresionante și oameni care să inspire. Totuși, realizatoarea a făcut o greșeală care a stârnit un scandal monstru în cadrul TVR.

Într-un articol publicat pe site-ul femeide10.ro, Marina Almășan își spunea opinia despre evoluția televiziunii sub conducerea actualului director TVR. Pentru că și-a permis să prezinte unele aspecte mai puțin plăcute, Marina Almășan a fost amenințată sub diferite forme cu disponibilizarea. Astfel, realizatoarea a fost nevoită să își retragă articolul considerat jignitor de către conducerea televiziunii publice.

Îmi fac «mea culpa»: Sub Doina Gradea, TVR a avut, de fapt, cea mai glorioasă perioadă din ultimii 30 de ani!, și-a început prezentatoarea articolul în care denunță presiunile conducerii TVR asupra sa după o opinie cu care șefii săi nu au fost de acord.

Marina Almășan,

Marina Almășan, “prinsă” într-un conflict cu șefia TVR

Prezentatoarea, îngenunchiată de conducerea TVR

Marina Almășan a primit o notificare scrisă și câteva telefoane «prietenești» prin care i se sugera să își retragă părerile expuse în cadrul articolului despre conducerea TVR. În lipsa unei astfel de atitudini umile, realizatoarea ar fi riscat neintrarea emisiunii sale în grila de programe. Pentru că nu și-a dorit să își pună colegii din producție în pericolul de a-și pierde slujba, Marina Almășan a decis să își retragă opiniile și criticile aduse instituției.

 …După cum sugerează și fotografia de profil, sunt prizoniera unei greșeli de neiertat! (..) Editorialul meu nu i-a bucurat chiar pe toți cititorii săi. Am primit, din partea Conducerii TVR, via Oficiul Juridic, o notificare care înșira un pomelnic de legi și regulamente pe care înțeleg că le-am încălcat, cutezând să am o atitudine critică față de «instituție și angajații săi» – două elemente pentru care, de altfel, am avut întotdeauna cele mai curate, cinstite și profunde sentimente: îmi iubesc nespus Televiziunea, lucru pe care l-am demonstrat cu prisosință timp de 3 decenii si îi prețuiesc pe toți cei ce-mi sunt colegi.

Se pare însă că, luată de valul emoțiilor personale, am reușit să  «defăimez» și «abuzez» instituția și salariații săi, ceea ce ar contraveni regulamentelor stabilite de conducătorii săi. (..) Bref! Printr-o notificare scrisă și prin cateva telefoane «prietenești«, mi s-a dat de înțeles că, dacă vreau să mi se aprobe reintrarea în grila a emisiunii mele, ar fi bine să-mi pun cenușă în cap.

Mi se cer așadar următoarele trei lucruri: “să retractez articolul cu pricina, să notific publicațiile media care l-au preluat cu privire la această retractare și să formulez dezmințiri publice cu privire la informațiile cuprinse în materialul publicat.

Mi-am recitit de 7 ori, cu atenție și cu avocații alături, editorialul. Deși nu am regăsit nicio explicație pentru reacția atât de vehementă a managementului TVR, și deși cred cu tărie că nimeni și nimic nu poate îngrădi dreptul la opinie al unui jurnalist, voi pune, de data aceasta, mai presus de propriul crez, respectul față de o echipă întreagă pe care o conduc și care nu merită să fie zvârlită afară din grilă, din cauza unui articol scris pe un blog personal de către colega lor. Prin urmare, RETRACTEZ, iată, toate cele afirmate în editorialul “ Vântul schimbării, la TVR, este o parte din mesajul Marinei Almășan, publicat pe site-ul femeiede10.ro, unde poate fi citit integral.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI