INTERVIU EXCLUSIV. Marina Almășan nu-l iartă nici acum pe Victor Socaciu. Ce îi transmite fiului lor și detalii despre scandalul din TVR cu Mircea Radu

Alina Erimia 23.11.2020, 16:42
INTERVIU EXCLUSIV. Marina Almășan nu-l iartă nici acum pe Victor Socaciu. Ce îi transmite fiului lor și detalii despre scandalul din TVR cu Mircea Radu

Vedeta TVR Marina Almășan și fostul ei soț, solistul Victor Socaciu, s-au târât cinci ani prin tribunale. Cei doi au pus capăt căsniciei în 2012, acuzându-se reciproc de infidelitate. Mai mult, și fiul lor, Victoraș, atunci în vârstă de 16 ani, și-a dat tatăl în judecată, pentru plata pensiei alimentare. Proces pe care l-a și câștigat în instanță. Victor Socaciu a renunțat în 2017 la funcția de consul general la Montreal și, după întoarcerea în România, a încercat să-și împace băiatul. D-abia anul acesta, în ianuarie, când Victor Socaciu a împlinit 67 de ani, Victoraș a decis să îi mai dea o șansă vestitului său tată. Marina Almășan ne-a povestit, într-un interviu oferit în exclusivitate, pentru impact.ro, despre relația fiului ei cu Victor Socaciu, dar și despre recentul scandal iscat la TVR, privind veniturile lui Mircea Radu, și în urma căruia Marina și-a pus în joc locul de muncă.

Marina Almășan, despre noua ei relație

În 30 de ani de carieră ai avut numeroase războaie de dus în televiziunea publică. Ultimul scandal, cel în care ți-ai spus opinia deschis în legătură cu Mircea Radu, a agitat apele foarte tare în instituția în care lucrezi. În ce relații ești acum cu cei din conducere? Vor fi repercusiuni?

Îmi iubesc foarte mult televiziunea (de aceea nici n-am trădat-o niciodată – spre stupoarea unora – în acești, iată, deja 30 de ani!). Războaiele mele nu au fost niciodată duse cu instituția, ci mereu doar cei care își bat joc de “casa mea nr. 2” și de “familia mea nr. 2”. Tu nu ți-ai apăra casa și familia? Spiritul meu justițiar mi-a dat mereu de furcă, nu am reușit niciodată să fac pact cu diavolul și nici să ascund gunoiul sub preș sau să fiu părtașă la așa ceva. Încă mă consider un om liber și nu cred că trebuie să mă aștept la repercusiuni, pentru simplul fapt că mi-am spus o opinie. Care în niciun caz nu era îndreptată împotriva Televiziunii Române, ci dimpotrivă. În concluzie, sunt încă vie, muncesc cu același devotament pentru TVR, rămân același om loial Televiziunii Române și sunt gata oricând să pun umărul la reconstruirea ei din temelii.

Ai o relație cu omul de afaceri Georgică Cornu. Te gândești la căsătorie? Ai mai face acest pas?

Mi-am jurat că nu voi mai vorbi niciodată despre viața mea privată, pentru că, de câte ori am făcut confesiuni, m-am trezit cu ele răstălmăcite. Vă voi anunța numai atunci când în viața mea personală se vor întâmpla schimbări spectaculoase. Îmi doresc ca interesul publicului față de mine să-și aibă sorgintea în ceea ce fac, ca om de televiziune și scriitor, și nu în iubirile pe care le am sau în războaiele pe care le duc, cu unii și alții.

Marina Almășan și fiul ei
Marina Almășan și fiul ei

Marina Almășan, dezvăluiri despre fiul ei și despre cum i s-a schimbat viața, în pandemia de coronavirus

Care este acum relația fiului tău, Victoraș, cu tatăl lui? Au lăsat în urmă resentimentele?

“Victoraș” este acum un “Victor”, în toată puterea cuvântului. Nu mai are nevoie de mama lui, pentru a înțelege lumea în care trăiește. Încearcă să se țină departe de persoanele toxice și de energiile negative și să-și construiască (iar aici mă va avea întotdeauna alături!) viața frumoasă pe care o merită. Sper ca viitorul să-i estompeze amintirile negative, pe care le-a avut, din păcate, din plin, legate de cel care ar fi trebuit să-i fie principalul sprijin în viață (n.r. se referă la artistul Victor Socaciu, tatăl băiatului).

Ți-a schimbat pandemia de coronavirus viața? Sunt multe persoane publice care contestă purtarea măștii și măsurile impuse de autorități. Tu de ce parte a baricadei ești?

Virusul ăsta ne-a întors tuturor viața cu fundul în sus. Ne-a luat unele, ne-a oferit altele. Desigur că pierderile sunt mai mari decât “câștigurile”. Depărtarea de prieteni, simplificarea cruntă a vieții de zi cu zi, amputarea pasiunii mele de a călători prin lume – iată doar câteva din minusuri – în ceea ce mă privește.

Dar am marcat și câteva “câștiguri”. Statul în casă și munca la domiciliu – pe care le-am exersat din plin – m-au determinat să cuceresc niște teritorii pe care, până mai deunăzi, le simțeam “ermetice” pentru mine. Cum ar fi editarea video. Dacă mai durează mult pandemia, mă voi specializa și în a filma și, cine știe, poate voi deveni, în final, un “one man show” și îmi voi putea produce singură toate materialele video! În plus, am scris mult, am apucat chiar să lansez o carte (când încă evenimentele, fie ele și cu maxim 100 de participanți, erau permise) și mi-am filmat în vară, împreună cu echipa mea minunată, întregul nou sezon al emisiunii. Deci, ce nu ne-a omorât, iată, ne-a întărit!

Legat de teama de coronavirus, așa cum am mai anunțat în spațiul public, nu mă tem neapărat de virusul în sine, ci de incapacitatea sistemului sanitar românesc de a ne ajuta, în cazul îmbolnăvirii cu o formă gravă. De aceea, prefer să mă feresc cât pot, mă sufoc și eu, cot la cot cu ceilalți, îndărătul măștii și respect cam toate măsurile indicate de medici. Dar, din păcate, sunt conștientă că totul este o loterie și, oricât de mult ne-am feri, la un moment dat tot îi vom cădea pradă blestematului de virus.

Cum a fost în izolare? Ce ți-a lipsit cel mai mult în acea perioadă?

Sincer, doar faptul că nu am putut să stau cu părinții. M-a disperat faptul că frecventele mele vizite la locuința lor, se rezumau la a le întinde o sacoșă cu cumpărături și a le flutura mâna la plecare. În rest, nu mi-a lipsit nimic. Îmi place să cred că un om deștept nu se plictisește. Eram conștientă că traversăm o etapă necesară, că nu va dura o veșnicie și am încercat să-mi colorez cât am putut de mult șederea acasă. Atunci am și învățat cele pomenite în primul răspuns și, tot atunci, am realizat pentru TVR un experiment inedit (alături de Iuliana Marciuc, Irina Pacurariu și Liana Stanciu): o emisiune transmisă de acasă : #deacasăîmpreună. A fost un proiect inedit, care a durat pe aproape toată perioada izolării și care a fost primit cu interes de telespectatorii TVR!

Urmăriți Impact.ro și pe