Ce e de vizitat la Băile Herculane. Pe lângă ruine au apărut și locuri încântătoare

Daria Petrescu 27.10.2020, 16:45
Ce e de vizitat la Băile Herculane. Pe lângă ruine au apărut și locuri încântătoare

Băile Herculane este unul dintre cele mai importante zone turistice din țară. Pe lângă ruine, aici găsiți locuri minunate, pe care trebuie să le vedeți măcar odată. Orașul se află în Banat, județul Caraș- Severin și este vizitat annual de mii de turiști. Băile Herculane se află la 5 km de principal arteră ce leagă vestul țării de București — DN6 (E70) și calea ferată internațională București — Timișoara — Moravița. Iată ce este de vizitat la Băile Herculane.

Băile Herculane, așa cum nu l-ați cunoscut. Locuri preferate de turiști

Cazinoul

Cazinoul din Băile Herculane este unul dintre cele mai vizitate locuri. Clădiea este arhitectonică și construită în stilul baroc austriac. Zona reprezintă un ansamblu de monumente istorice. Aici găsiți  cazinoul, parcul din fața cazinoului și un chioșc pentru fanfare. A fost construit la începutul secolului al XIX-lea. Cazinoul a fost achiziționat în 2009 de un milionar local, iar în prezent este în proces de renovare. Cândva, clădirea beneficia de o sală de spectacole și un restaurant fastuos. Lângă scările Cazinoului  găsiți o specie rară de Sequoia Gigantea, plantată în anul 1864.

 Băile Imperiale Austriece

Băile Imperiale Austriece se află situate vizavi de Cazinou. Sunt cunoscute și ca Băile Neptun. Au fost considerate unele din cele mai moderne edificii balneare. Este locul în care și-a făcut cura balneară împărații și împărătesele Austriei. Din păcate, acest loc se află în prezent într-o stare de degradare. Cu toate astea, rămâne unul dintre cele mai vizitate spații de la Băile Herculane.

Bustul generalului doctor Nicolae Vicol

Nicolae Vicol a fost doctor în medicină și a ajuns general fiind șeful serviciului sanitar al armatei în timpul războiului, mai apoi inspector general balnear.

Vila Elisabeta

Un alt loc special, unde turiștii ajung mereu cu drag, este Vila Elisabeta. A fost construită în 1875 în stilul architectural rococo.

Podul Roșu

Acest pod este considerat podul îndrăgostiților. Podu Roșu se află peste râul Cerna. De pe acest pod ajungi direct în modernul cartier construit în jurul Parcului Vicol

Podu Rosu- Herculane
Podu Rosu- Herculane

Râul Cerna

Râul Cerna a fost numit de romani Tierna, apoi Dierna. Peste acest râu sunt construite mai multe poduri în Băile Herculane. Vederile sunt impresionante. Annual, mii de turiști vin în acest loc pentru relaxare și pentru a realiza poza perfectă. În cazul în care nu ați făcut asta, trebuie să ajunge neapărat într-un loc special.

Podul de Piatră

Podul de Piatră are o lungime de 36 de metri și  este situate la capătul sudic al Pieței Hercules. Acest pot face legătura între Ansamblul arhitectural Piața Hercules și Ansamblul arhitectural  Hotel Traian (Rudolf.  A fost construit în anul 1865 și are o lățime de 10 metri. De altfel, acesta este unul dintre cele mai îndrăgite locuri din zonă.

Biserica „Schimbarea la Față”

Biserica „Schimbarea la Față”
Biserica „Schimbarea la Față”

Este una dintre cele mai vechi biserici. A fost construită în 1803 și apoi demolată în 1863, după cum se arată în sitoricul afișat la intrarea în biserică. Se pare că motivul pentru care a fost dărâmată este acela că habsburgii nu acceptau ideea că se află o astfel de biserică ortodoxă, în mijlocul stațiunii.

Izvorul de apă minerală „Neptun” II

Pentru a ajunge să iei o cană cu apă trebuie să intrați în această clădire circulară cu acoperiș conic ce adăpostește Izvorul Neptun II. Este numit și Izvorul de stomac. Se spune că face minuni în cazul peroanelor care suferă de diabet.

Urmăriți Impact.ro și pe