Ce cumpără Raed Arafat din mall. Românii au crezut că nu văd bine. Foto

Iancu Andreea 10.09.2021, 09:21
Ce cumpără Raed Arafat din mall. Românii au crezut că nu văd bine. Foto

Raed Arafat este una dintre figurile emblematice în perioada pandemiei, fiind unul dintre specialiștii la care românii se raportează în privința regulilor și măsurilor de respectat de mai bine de un an de zile. În ciuda faptului că ne-am obișnuit ca șeful DSU să se afișeze public doar în cadrul conferințelor de presă prezentate la buletinele de știri ori în emisiuni politice, Raed Arafat a fost surprins recent într-un magazin. Deși este o persoană publică discretă, reporterii au reușit să descopere ce cumpără Raed Arafat din mall, unde Secretarul de stat a fost văzut de curând. Îmbrăcat la patru ace, liderul DSU a părut totuși abătut.

Ce cumpără Raed Arafat din mall. Cum a fost surprins șeful DSU

Medicul Raed Arafat reprezintă, de la debutul pandemiei, persoana de încredere ale cărei păreri și recomandări au fost luate în seamă în ultimul an. Deși șeful Departamentului pentru Situații de Urgență este cunoscut pentru dezvoltarea sistemului de acțiuni din cadrul Serviciului de Urgență, specialistul este în general o persoană discretă atunci când vine vorba despre viața sa privată. În afara aparițiilor sale prompte în cazul situației epidemiologice, specialistul își ține departe de ochii curioșilor viața personală.  Totuși, de curând, reporterii spynews.ro l-au surprins pe Secretarul de stat în oraș și au dezvăluit ce cumpără Raed Arafat din mall.

Acesta a fost văzut în timp ce se afla la cumpărături. Îmbrăcat la fel de elegant precum ne-a obișnuit, șeful DSU a cutreierat câteva magazine din centrul comercial pentru a se orienta către unul special pentru achiziționarea de parfumuri. Raed Arafat a ales să cumpere parfumuri scumpe, potrivit spynews.ro, semn că bugetul său îi permite astfel de achiziții. Totuși, în ciuda faptului că ar fi putut să se bucure de timpul său liber, medicul a părut mai degrabă abătut și îngândurat, cel mai probabil din cauza problemelor cu care se confruntă România în noul val al pandemiei, susține aceeași sursă, care a publicat mai multe imagini cu Raed Arafat la cumpărături în mall.

Ce cumpără Raed Arafat din mall
Secretarul de stat, surprins la cumpărături în mall
sursă foto – spynews.ro

Specialistul trage un semnal de alarmă în plin val patru: „Nu este de glumit cu acest virus”

De mai bine de un an de zile ne confruntăm cu pandemia de coronavirus, care a pus stăpânire pe viețile tuturor. Deși situația epidemiologică se află, din nou, pe un traseu ascendent, mai multe regiuni ale lumii trecând prin valul al patrulea de Covid-19, există încă aspecte care nu se respectă. Medicul Raed Arafat chiar trăgea un semnal de alarmă în urmă cu câteva zile în privința atitudinii pe care trebuie să o avem față de această nouă perioadă de infectări. Cu peste 2000 de cazuri zilnice, România nu trece printr-un scenariu fericit.

Vreau să subliniez câteva lucruri: mai mulţi pacienţi ajung târziu, nu vin când apar simptomele şi nu se testează când apar simptomele. Mai mult, în unele unităţi de primiri-urgenţe, după ce s-a făcut anamneza cu pacienţi pozitivi, au aflat că pacienţii care ştiu că sunt simptomatici de câteva zile şi nu s-au testat au mers la locul de muncă, fiind simptomatici. Acest lucru face foarte grea combaterea răspândirii pandemiei.

Apelul nostru către populaţie: dacă eşti simptomatic, nu te duci la lucru, porţi masca tot timpul şi te testezi. Dacă eşti pozitiv, anunţi medicul şi intri în izolare şi dacă e nevoie, bineînţeles, ajungi să fi consultat, pentru că aplicarea tardivă a tratamentului poate să pună viaţa unei persoane în pericol. Aşa că nu este de glumit cu acest virus, cine poate fi pozitiv, cine are simptome să nu meargă la locul de muncă, să se testeze şi să ia legătura cu medicul lui de familie, a declarat Raed Arafat, joi, după ședința de guvern.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...