Ce criză, ce austeritate!? Banca Națională a României cumpără brânzeturi de 70.000 de euro! La ce le vor folosi

Redacția IMPACT 13.02.2020, 20:38
Ce criză, ce austeritate!? Banca Națională a României cumpără brânzeturi de 70.000 de euro! La ce le vor folosi

Banca Națională a României cumpără brânzeturi de 70.000 de euro, iar totul a ieșit la iveală prin intermediul unei postări în cadrul sistemului de licitații publice. S-a aflat și la ce vor folosi preparatele foarte scumpe, deși guvernatorul Mugur Isărescu anunța austeritate pentru români, încă de la început de 2020.

Ce criză, ce austeritate!? Banca Națională a României cumpără brânzeturi de 70.000 de euro! La ce le vor folosi

Din anunțul publicat de către oficialii BNR, pe data de 10 februarie 2020, reiese că își doresc să achiziționeze brânzeturi cu o valoare cuprinsă între 266.858,36 și 341.366,59 lei. Banca Națională a României a lansat respectivul anunț în SEAP, adică prin intermediul serviciului public de licitații. Anunțul a fost postat de curând, fiind făcut public pe respectiva pagină online, potrivit știripesurse.ro.

Ce criză, ce austeritate! Banca Națională a României cumpără brânzeturi de 70.000 de euro! La ce le vor folosi
Românii au aflat în această joi că BNR achiziționează brânzeturi în valoare de 70.000 de euro

”Anunț de participare simplificat: [SCN1062794] – Brânză și cașcaval”, a fost denumirea oficială, folosită de către reprezentanții BNR. Românii au mai putut afla cu stupoare și care va fi scopul respectivelor preparate. Lactatele vor fi distribuite la cantina salariaților, dar și la centrul de pregătire și perfecționare din Cumpătatu-Sinaia. Serviciului activități auxiliare din cadrul BNR i-ar fi destinate și „brânzeturi maturate”, estimate la o un cost total, fără TVA, cuprins între 46-49.000 lei.

„Achizitie de brânzeturi, diverse sortimente, conform cerințelor din caietul de sarcini. Data limita de primire a solicitarilor de clarificari: operatorii econoimici interesati vor transmite solicitarile de clarificari cu cel tarziu 4 zile inainte de data limita stabilita pentru depunerea ofertelor, conform art. 160 si 161 din Legea nr. 98/2016 privind achizitiile publice, modificata si completata. Data limita de raspuns la solicitarile de clarificari: BNR va raspunde complet tuturor solicitarilor de clarificari, o singura data, cu 2 zile inainte de data limita stabilita pentru depunerea ofertelor. BNR va raspunde doar solicitarilor de clarificari transmise prin intermendiul SEAP pana la data limita stabilita.”, se arată în anunțul publicat în cadrul sistemulului de licitații publice.

Urmăriți Impact.ro și pe