Câți români sunt, de fapt, la muncă în Marea Britanie. Numărul lor e cu adevărat impresionant

Numărul românilor care au aplicat până pe 31 ianuarie 2020 pentru statutul de rezident, în Regatul Unit al Marii Britanii, este unul absolut impresionant. Anunțul făcut de curând vine și în contextul Brexit, aflându-se în acest mod și cifra reală a cetățenilor plecați la muncă în Anglia.

Câți români sunt, de fapt, la muncă în Marea Britanie. Numărul lor e cu adevărat impresionant

Până la data de 1 februarie din acest an, numărul românilor care au aplicat la statutul de rezident în Marea Britanie se apropia de jumătate de milion de persoane. Mai exact, a fost vorba despre 498.700 de români care au aplicat pentru respectiva viză de ședere, valabilă în Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord.

Câți români sunt, de fapt, la muncă în Marea Britanie. Numărul lor e cu adevărat impresionant

Numărul cetățenilor români care au aplicat pentru statutul de rezident a fost de aproape 500.000 de persoane, până pe 1 februarie 2020

Cifra oficială, făcută publică de curând, a fost înregistrată de către autoritățile britanice, prins sistemul EU Settlement Scheme (n.r.: Schemei de Stabilire). Aplicația le-a fost pusă la dispoziție tuturor cetățenilor europeni care își doresc să locuiască, în continuare, în Anglia, și după data oficială de când va intra în vigoare Brexit.

“Față de datele comunicate anterior de Home Office, valabile pentru finalul anului 2019, se constată o creștere a numărului de aplicații trimise în luna ianuarie a.c. de către cetățenii români (63.000)”, a transmis Ambasada României la Londra, pe contul oficial de Facebook, potrivit adevărul.ro.

A mai fost transmis de către reprezentanții ambasadei și că termenul limită până la care se pot depune astfel de cereri este cel de 30 iunie 2021, pentru cetățenii europeni, care se află pe teritoriul Marii Britanii, până la 31 decembrie 2020. Numărul celor care au completat aplicația a crescut până la 435.700 de cetățeni, în decembrie 2019, fiind de 280.600 de persoane, la finalul lunii septembrie de anul trecut.

Din datele făcute publice joi, mai reiese și că numărul persoanelor care au depus respectivele cereri îl depășește pe cel estimat de autoritățile britanice, în ceea ce-i privește pe cetățenii români aflați la muncă în Anglia. Cea mai recentă cifră, publicată în noiembrie 2019, a fost cea de 457000 persoane,  pentru perioada 1 iulie 2008 – 30 iunie 2019.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI