Ce conține moțiunea de cenzură prin care USR și AUR vor să dea jos guvernul Cîțu. Simion: ”Scrie și de vitejiile din America”

Ana Anitoiu 04.09.2021, 09:45
Ce conține moțiunea de cenzură prin care USR și AUR vor să dea jos guvernul Cîțu. Simion: ”Scrie și de vitejiile din America”

Liderul AUR, George Simion, a spus ce conține moțiunea de cenzură prin care USR și Alianța pentru Unirea Românilor vor să dea jos guvernul Cîțu.

George Simion, apel la PSD

Liderul AUR a făcut un apel la PSD să susţină moţiunea de cenzură iniţiată de AUR. El a precizat, însă, că formațiunea pe care o conduce nu se va alia nici nu social-democrații, nici cu USR.

„PSD să facă ce trebuie şi să voteze această moţiune. Vom suna imediat la liderii PSD şi vom cere să stabilim programul comun pentru că avem Birouri Permanente reunite. O să ne consultăm cu PSD şi dacă ne consultăm şi dacă le propunem un calendar, nu înseamnă că ne-am aliat cu ei.

Nu ne aliem nici cu USR. Dar PSD are datoria să ducă această moţiune iniţiată de noi la bun sfârşit, şi la fel toţi semnatarii din partea USR, inclusiv miniştrii trecuţi aici, au datoria să semneze această moţiune. Să dea dovadă de onoare, chiar dacă acest cuvânt lipseşte din politica din România în 2021”, a spus George Simion.

Ce contine motiunea de cenzura prin care USR si AUR vor sa dea jos guvernul Citu. Simion ”Scrie si de vitejiile din America”
George Simion

George Simion susține că moțiunea de cenzură este doar o formalitate

George Simion a adăugat că această moțiune de cenzură este doar o formalitate și că nu va pica dacă partidele din Parlamentul României nu se vor ghida ”în altă parte de la diferite palate şi de la diferite servicii”.

”Nu este normal ca să existe o implicare în viaţa politică nici din partea preşedintelui, nici din partea unor instituţii. Şi dacă e nevoie să spun asta, ne asumăm să spunem acest lucru. Preşedintele Klaus Iohannis îl ţine în braţe pe Florin Cîţu şi a dorit să îşi numească propriii procurori la DIICOT şi DNA.

Nu a spus-o nici Stelian Ion. De asta a trebuit să facem un pas în faţă şi să venim cu textul moţiunii. Pentru ca România să trăiască, este nevoie să plece Guvernul Cîţu (…) Din seara asta, Guvernul Cîţu, aşa cum îl cunoaştem, nu mai există. Moţiunea care va veni şi care va fi votată în Parlament este numai o formalitate.

Domnul Florin Cîţu şi restul miniştrilor îşi pot lua bagajele de la Palatul Victoria pentru că nu mai pot da ordonanţe şi nu îşi mai pot asuma această guvernare”, a spus vineri seara George Simion.

Ce conține moțiunea de cenzură

Potrivit liderului AUR, moțiunea de cenzură se referă atât la nerespectarea programului de guvernare de către Florin Cîțu, cât și la ”faptele de vitejie” ale prim-ministrului în Statele Unite ale Americii și la împrumuturile făcute de România.

„Pornind de la faptele de vitejie pe care Florin Cîţu le-a avut în America, până la împrumuturile pe care le-a făcut şi nerespectarea programului de guvernare.”, a spus liderul AUR, precizând că nu crede că actualul premier se va putea întoarce la Palatul Victoria cu un guvern minoritar.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...