Ce condiții stricte impune Marea Britanie, după Brexit. Schimbări majore

Ce condiții stricte impune Marea Britanie, după Brexit

Maria Britanie vine cu o serie de condiții stricte, după Brexit menite să limiteze imigrația. În acest sens, statul britanic va implementa un sistem pe bază de punctaj, în funcție de care se va evalua drastic abilitățile din câmpul muncii ale imigranților.

Ce va urma după Brexit? Marea Britanie pregătește schimbări majore

Priti Patel, ministrul britanic de Interne a declarat că Marea Britanie va implementa un sistem prin care se dorește limitarea imigranților. Astfel, vor fi primiți în câmpul muncii pe teritoriul britanic, doar cei care vor îndeplini o serie de criterii, printre care abilitatea de a vorbi fluent limba engleză.

”Am promis un sistem de imigrație pe bază de puncte care să fie eficient pentru întreaga Marea Britanie, iar săptămâna viitoare vom elabora planurile. Noul sistem de imigrație va opri fluxul de forță de muncă ieftină și slab calificată. Nu vom închide porțile, dar, în sfârșit, vom putea selecta cine trece prin ele. Vom atrage cele mai talentate persoane din toate zonele lumii”, a afirmat ministrul britanic de Interne.

marea britanie, brexit, migratie

Ce va urma după Brexit? Marea Britanie pregătește schimbări majore. Sursă foto: Ziarul Românesc

De asemenea, ministrul a mai precizat că începând de anul viitor, toți anagajații calificați vor trebui să câștige puncte suficiente pentru a lucra în Marea Britanie. În acest sens, cei mai bine văzuți vor fi cei acre vorbesc la perfecție limba engleză și care au o ofertă de muncă clară.

Marea Britanie a ieșit din Uniunea Europeană pe data de 1 februarie. În momentul de față țara se află într-o perioadă de tranziție, numită post-Brexit în care se fac noi restructurări și care va lua sfârșit pe 31 decembrie 2020. Până atunci, reglementările impuse de Uniunea Europeană vor fi în continuare respectate.

Până la data de 1 februarie din acest an, numărul românilor care au aplicat la statutul de rezident în Marea Britanie se apropia de jumătate de milion de persoane. Mai exact, a fost vorba despre 498.700 de români care au aplicat pentru respectiva viză de ședere, valabilă în Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI