Câte persoane ar putea fi vaccinate în România până la 1 iunie. Florin Cîțu: ”Avem toate condițiile”

Câte persoane ar putea fi vaccinate în România până la 1 iunie. Florin Cîțu: ”Avem toate condițiile”

Premierul României, Florin Cîțu a vorbit despre actuala campanie de vaccinare și totodată a ținut să le mulțumească tuturor românilor care au optat pentru imunizare. Cîțu a vorbit și despre numărul de persoane care ar putea fi vaccinate până la data de 1 iunie.

Numărul de persoane vaccinate până la 1 iunie

Florin Cîțu a ținut să le mulțumească tuturor celor care au ales să se vaccineze în cadrul centrelor drive-thru din țară, menționând totodată că în acest moment, raportat la condițiile actuale, România ar putea ajunge la 5 milioane de persoane care au fost imunizate, până la data de 1 iunie.

„Vreau să le mulţumesc tuturor românilor care au mers să se vaccineze la centrele drive-thru din toată ţara. Cu maşina personală, cu motocicleta, cu bicicleta, cu taxi-ul. La centrul din Piaţa Constituţiei s-a vaccinat un pacient pe minut. Accelerăm campania. Pe lângă programare pe platformă, avem centre drive-thru, vaccinare la medicul de familie, maratoane de vaccinare.

Avem toate condiţiile să ajungem la 5 milioane de persoane vaccinate până la 1 iunie. Singura soluţie este vaccinul! România, hai că se poate! Împreună revenim la normalitate!”, a scris Florin Cîţu, vineri, pe pagina sa de Facebook.

Primul centru de vaccinare drive-thru din București, a fost deschis joi dimineața, în Piața Constituției. Centrul beneficiază de patru fluxuri, utilizând serul produs de către Pfizer, iar programul de lucru este cuprins între 8:00-20:00.

Centrul de vaccinare drive-thru din Capitala se bucura de un real succes
Centrul de vaccinare drive-thru din Capitala se bucura de un real succes

Centrul drive-thru din Capitală reprezintă un succes

Mai mult de 700 de persoane au fost imunizate în centrul respectiv, iar în primele ore de la deschidere, 509 persoane i-au trecut pragul centrului de vaccinare drive-thru. După câteva calcule simple, rezultă faptul că mai mult de o persoană pe minut a fost vaccinata în centrul din Piața Constituției.

„714 persoane au oprit astăzi la “stația” de vaccinare Piața Constituției. Așteptările organizatorilor primului Drive-Thru din București au fost întrecute încă din prima zi: 714 persoane vaccinate. Împreună putem să învingem pandemia și să revenim la normalitate!”, au scris autoritățile pe pagina de Facebook RO Vaccinare.

Potrivit autorităților, în perioada imediat următoare, vor fi amplasate mai multe centre drive-thru, atât la nivelul Capitalei cât și în alte orașe, precum și evenimente de tipul Maratonului Vaccinării.

„509 persoane în primele 8 ore de la deschidere. Adică o persoană pe minut! Acestea sunt cele mai recente cifre de la deschiderea primului centru drive-throught din Capitală. Chiar este un succes şi le mulţumesc tuturor pentru implicare! A fost alături de noi preşedintele Klaus Iohannis care a transmis un mesaj foarte clar pentru toţi românii: oricine se poate vaccina, fără birocraţie şi fără documente justificative”, a scris Andrei Baciu pe Facebook.

Urmăriți Impact.ro și pe