Ce cadou uriaș poate primi Cosmin Olăroiu la 51 de ani. Vor curge banii pentru antrenorul român!

Marian Cărăvan 10.06.2020, 14:39

Cosmin Olăroiu, antrenorul de care se leagă cea mai mare performanță internațională a unei echipe de club din România, după 1989, împlinește astăzi 51 de ani. În prezent antrenorul echipei Jiangsu Suning, din campionatul Chinei, Olăroiu poate primi un frumos cadou.

Cine îl vrea antrenor pe Cosmin Olăroiu. Vor curge banii pentru antrenorul român!

Antrenorul care a scris o pagină importantă în istoria modernă a fotbalului românesc, are șanse mari să ajungă într-o zonă unde se investesc bani mulți în sportul rege. Practic, dacă s-ar concreztiza, pentru „Oli” ar fi o revenire în lumea arabă, acolo unde a mai antrenat în trecut, pe Al Hilal, Al Sadd, Al Ain, Al Ahli sau Al Shabab.

Cosmin Olăroiu este considerat de presa din Emiratele Arabe Unite drept cel mai potrivit pentru a prelua echipa națională a statului din Orientul Mijlociu. Speculațiile au apărut după ce fostul selecționer, Ivan Jovanovic, a fost demis în aprilie, fără să prindă vreun meci pe banca celor din Emirate. Totuși, cam repede se perindă selecționerii, ținând cont că Jovanovici tocmai îi luase locul în decembrie 2019 lui Bert van Marwijk.

„Olăroiu este alegerea perfectă pentru echipa națională. Chiar dacă nu are o mare reputație, antrenorul român cunoaște foarte bine fotbalul din Orientul Mijlociu”, scriu jurnaliștii din Emirate.

Dacă va fi ales selecționer, va avea ca obiectiv calificarea la Campionatul Mondial din Qatar 2022.

Cosmin Olăroiu, un antrenor respectat de fotbaliști

Deși nu a jucat niciodată pentru Steaua, Cosmin Olăroiu a realizat cele mai mari performanțe ca antrenor în România chiar la roș-albaștri. S-a afirmat în fotbalul mare ca jucător la Național București și Universitatea Craiova, în anii 90, iar în ultima parte a carierei a evoluat în Coreea de Sud și Japonia. Cariera de antrenor și-a început-o în 2001, la FC Național, unde a revenit în 2003 după ce a trecut câteva luni prin Ghencea. A ajuns la Politehnica Timișoara și a avut un returul sezonului 2004-2005, după care Gigi Becali l-a convins să revină la Steaua, echipă alături de care a cucerit primul titlu național ca antrenor, precum și Supercupa României, în 2006.

Anul 2006 a însemnat și cea mai mare performanță de după 1989 realizată de o echipă de club din România. După ce a eliminat-o pe rivala Rapid, Steaua București, cu Cosmin Olăroiu pe banca tehnică, a ajuns atunci până în semifinalele Cupei UEFA, fiind eliminată dramatic de Middlesbrough, după ce roș-albaștrii câștigaseră în Ghencea cu 1-0, iar în meciul retur conduceau la un moment dat cu 2-0. Englezii s-au impus însă cu 4-2 și s-au calificat în fnala de la Eindhoven. Semifinala de Cupa UEFA a rămas cea mai mare realizare a unei echipe românești de club după 1989 și l-a avut printre artizani pe Cosmin Olăroiu.

„Știa cum să devină prietenul jucătorilor, iar fotbaliștii îl respectau. Știa să câștige jucătorii de partea sa. Alți antrenori nu îți dădeau explicații nici după trei meciuri pe bancă. Pregătea bine meciurile. Fiecare fotbalist știa ce are de făcut, voia să aibă controlul, să știe că jucătorii cunosc ce au de făcut pe teren. De cele mai multe ori îi ieșea”, a spus Florin Lovin, fotbalist antrenat de Cosmin Olăroiu la FCSB.

 

Urmăriți Impact.ro și pe