Ce avere are, de fapt, Ionuț Negoiță, omul care e disperat să vândă Dinamo. Din ce face bani

Marian Cărăvan 26.06.2020, 12:09

Ionuț Negoiță se chinuie de o bună bucată de vreme să vândă pachetul majoritar de acțiuni pe care îl deține la Dinamo. Omul de afaceri încă așteaptă banii ce ar urma să intre de la investitorii spanioli interesați de cumpărarea clubului din Ștefan cel Mare. Deși se spune că de fapt Negoiță nu mai are bani, de aceea fiind atât de disperat să vândă Dinamo, averea sa ar fi destul de însemnată, chiar dacă nu demnă de un patron din fotbal.

Din ce face bani Ionuț Negoiță

Acționarul majoritar al lui Dinamo are o avere destul de mică pentru un patron din fotbal. Principalele surse de venit ale lui Ionuț Negoiță sunt patru hoteluri din grupul RIN și parcul acvatic „Water Park Otopeni”.

„Printre afacerile care îi mai aduc venituri lui Negoiţă se mai numără cele patru hoteluri din grupul RIN, care însumează 1.965 de camere, parcul acvatic Water Park din Otopeni, un centru de întreţinere corporală şi relaxare şi o tipografie. Înainte ca el să se dedice echipei Dinamo, iar fratele său Robert Negoiţă politicii, cei doi erau printre cei mai cunoscuţi dezvoltatori de locuinţe din Bucureşti”, scriu jurnaliștii de la Capital.

Averea estimată a lui Ionuț Negoiță se ridică la 90.000.000 – 100.000.000 de euro, incomparabil mai mică decât cea a finanțatorului FCSB, Gigi Becali, care are o avere estimată la 400.000.000 – 500.000.000 de euro.

 

După ce vinde Dinamo, Ionuț Negoiță își face card DDB de suporter

Acționarul majoritar este hotărât să se înscrie în Programul DDB al Asociației Peluza Cătălin Hîldan, contribuind pentru început cu suma 1948 de euro pentru achiziționarea cardului Elite. La fel cum a făcut și Cristi Borcea, unul dintre foștii acționari.

„Ce au făcut fanii e fără precedent în România! Sper să susțină clubul în continuare și să vină cât mai mulți fani. S-ar putea alătura și alții, cum ar fi domnul Muhammad Murad. Oricine este așteptat la Dinamo ca să se implice. Vreau foarte mult ca fanii să ia Dinamo clubul. Eu voi rămâne mereu dinamovist și voi face tot ce pot ca să ajut.

Și după ce voi ieși voi rămâne apropiat de club. Însă vreau să dau responsabilitate altora. Imediat cum ies din acționariat o să-mi fac card DDB de cel mai înalt nivel (n.r. – card Elite, de 1948 de euro pe an)”, a spus recent Ionuț Negoiță, la Pro X.

Urmăriți Impact.ro și pe