Ce au pățit doi turiști nemți care erau în vacanță în România. Dosar penal după ce au crezut că țara noastră este în Schengen

Stan Filon 07.08.2023, 13:02
Ce au pățit doi turiști nemți care erau în vacanță în România. Dosar penal după ce au crezut că țara noastră este în Schengen

Doi turiști nemți s-au ales cu dosare penale, în România! Aceștia călătoreau cu bicicletele și erau obișnuiți să circule liber prin Europa, fără să știe că România nu se află în Spațiul Schengen. Vezi în rândurile de mai jos ce au făcut, mai exact, turiștii.

Ce au pățit doi turiști nemți care erau în vacanță în România

Vacanța unor turiști germani a fost dată peste cap, după ce au fost înconjurați de polițiștii de frontieră din Ungaria! Cei doi călătoresc cu bicicletele prin Europa și sunt obișnuiți să treacă dintr-o țară în alta liber, fără a mai arăta buletinele sau pașapoartele.

Ei bine, așa au vrut să părăsească și România, tot pe bicicletă, spre Ungaria. Au ales să treacă granița pe la un punct de frontieră temporar, care este deschis doar sâmbăta. Cei doi turiști au pus GPS-ul și au plecat la drum cu bicicletele.

Ce au patit doi turisti nemti care erau in vacanta in Romania
Ce au patit doi turisti nemti care erau in vacanta in Romania

Înconjurați de polițiști

Aplicația i-a dus la pe la Bercu (jud. Satu Mare) – Garbolcz (Ungaria). Au ocolit liniștiți obstacolul de beton și bariera și au pătruns pe teritoriul Ungariei, însă ilegal. Cei care s-au sesizat au fost polițiștii de frontieră unguri, care i-au văzut pe camerele de supraveghere pe cei doi turiști și au plecat imediat în căutarea lor.

Turiștii au rămas șocați atunci când au fost trași pe dreapta de Poliția de Frontieră ungară, care i-a anunțat că au intrat ilegal în țară. Atunci au aflat că România nu se află în Spațiul Schengen, iar la vamă încă se fac controale și verificări. Cei doi turiști s-au ales cu dosare penale în România, iar cazul lor a ajuns la Parchetul de pe lângă Judecătoria Satu Mare, unde magistrații au dat însă „renunțare” în acest caz.

Poliția de Frontieră a recunoscut că cazul înregistrat pe data de 3 mai nu este nici pe departe singular. Mulți turiști de diferite naționalități nu cunosc faptul că România nu se află în Spațiul Schengen și trec frontiera prin puncte temporare și astfel se aleg cu dosare penale. La granița României cu Ungaria există 10 astfel de puncte de frontiere temporare, deschise doar sâmbăta, între orele 10:00-18:00 (ora României).

Cazuri similare

„Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Sighetu Marmației a înregistrat mai multe astfel de evenimente în zona de responsabilitate de pe raza județului Satu Mare. Au fost situații în care cetățeni străini, din state membre ale Uniunii Europene, care călătoreau fie cu bicicletele, fie cu motocicletele sau chiar pe jos, au ajuns în situația de a încălca regimul juridic al frontierei de stat, fie intrând, fie ieșind ilegal de pe teritoriul statului român.

Nu pentru că ar fi avut ca intenție eludarea controlului de frontieră – pentru că în toate cazurile persoanele dețineau documente legale de călătorie – ci pentru că nu s-au informat în prealabil cu privire la condițiile de călătorie, respectiv de intrare ori de ieșire de pe teritoriul României”, a precizat Poliția de Frontieră pentru digi24.ro.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...