Ce au cumpărat românii cu voucherele sociale. Ministrul Muncii, avertisment pentru comercianţi

Ioana Bucur 24.06.2022, 09:32
Ce au cumpărat românii cu voucherele sociale. Ministrul Muncii, avertisment pentru comercianţi

A început distribuirea cardurilor sociale pe care a fost încărcat ajutorul în valoare de 250 de lei. Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene a anunțat că până la 1 iulie, peste 500.000 de persoane vor putea folosi banii europeni pentru achiziţionarea alimentelor sau meselor calde din reţeaua de peste 24.400 de magazine afiliate. Doar că beneficiarii au avut alte planuri. Ce avertisment a transmis ministrul Muncii, după ce s-a aflat ce au cumpărat românii cu voucherele sociale.

Ministrul Muncii, despre ce au cumpărat românii cu voucherele sociale

La începutul săptămânii, Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene a anunțat că peste 12.000 de români au primit pe cardurile sociale prima tranşă de 250 de lei și că până la sfârşitul acestei săptămâni aproximativ 350.000 de oameni vor primi aceste carduri sociale.

„Peste 12.000 de români au primit pe cardurile sociale prima din cele patru tranşe ale ajutorului în valoare de 250 de lei Până la 1 iulie, peste 500.000 de persoane vor putea folosi banii europeni pentru achiziţionarea alimentelor sau meselor calde din reţeaua de peste 24.400 de magazine afiliate.

Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene a început luni, 20 iunie, alimentarea cu prima tranşă în valoare de 250 de lei a voucherelor sociale oferite prin programul guvernamental „Sprijin pentru România” cu care se pot achiziţiona produse alimentare şi mese calde”, se arată în comunicatul instituției.

După ce s-a aflat ce au cumpărat românii cu voucherele sociale – chipsuri și alte produse ce nu sunt incluse pe lista stabilită de Guvern – ministrul Muncii, Marius Budăi, a venit un cu avertisment clar atât pentru beneficiarii ajutorului social cât și pentru comercianți.

„Noi am discutat foarte clar cu cei care vor deconta aceste sume că nu se vor deconta decât dacă sunt strict alimente. Trebuie să știe și comercianții că nu vom deconta voucherele respective”, a spus ministrul Muncii.

Ce au cumpărat românii cu voucherele sociale. Ministrul Muncii, avertisment pentru comercianţi
Marius Budai. Foto: Inquam Photos/ Ilona Andrei

„Până la data de 1 iulie, peste 500.000 de români vor putea folosi ajutorul financiar”

Voucherele sociale sunt încărcate o dată la două luni cu câte 250 de lei, în patru tranşe până la finalul anului.

„Mecanismul de distribuire a cardurilor prevede trei etape: 1) producţia cardurilor de către unităţile emitente (imprimarea datelor beneficiarilor şi inserarea CIP-ului), 2) împlicuirea şi distribuirea la nivel naţional de către Poşta Română şi 3) încărcarea valorică a cardurilor pe măsură ce acestea intră în posesia beneficiarilor (pentru tranşele 2, 3 şi 4 încărcarea se face automat, procesul decurgând cursiv). (…)

Până la data de 1 iulie, peste 500.000 de români vor putea folosi ajutorul financiar din bani europeni pentru achiziţionarea alimentelor necesare. Dacă, din motive obiective ce ţin de mecanismul etapizat de producţie şi distribuire, apar mici decalaje, MIPE asigură că nu există riscul ca vreunul dintre potenţialii beneficiari să nu primească ajutorul”, se mai arată în comunicatul transmis luni de Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene.

Urmăriți Impact.ro și pe