Ce are de gând Guvernul în legătură cu dublarea alocațiilor. Reacția dezlănțuită a premierului despre o “gravă criză economică”

Andrei Cezar 06.06.2020, 14:45

Decizie neașteptată a Guvernului Orban. Premierul ia în calcul să atace la CCR legea care prevede dublarea alocațiilor copiilor. Totul după ce Parlamentul a respins, săptămâna aceasta, ordonanța de urgență care amâna creșterea alocațiilor până la 1 august, potrivit Mediafax.

Reacția premierului privind dublarea alocațiilor

Alocațiile copiilor sunt subiect de dispută între Parlament și Guvern. Executivul a emis, mai întâi, o ordonanță de urgență prin care se proroga termenul de dublare a alocațiilor, la 1 august. Săptămâna aceasta, parlamentarii au votat un proiect de lege prin care a fost respinsă ordonanța emisă de guvern.

În aceste condiții, Ludovic Orban a declarat că PNL ia în calcul atacarea legii votată în plenul Camerei deputaților la CCR. Premierul a declarat că situația economică din România, în momentul de față, nu permite creșterea alocațiilor, recomandând parlamentarilor să nu mai voteze ”pomeni electorale”.

”Suntem în analiză. Şi aici răspunsul pe care îl dau este foarte clar: noi suntem un guvern responsabil. Tot ceea ce votează Parlamentul de o bună bucată de timp nu are nici o legătură cu realitatea economică din România, noi şi noi acte normative care generează (…) noi cheltuieli pentru buget şi care riscă să arunce România în haos.

Nu este normal. Fac apel la responsabilitate către membrii Parlamentului: nu mai votaţi astfel de acte normative, nu mai votaţi pomeni, nu mai votaţi creşteri de cheltuieli, pentru care nu există resurse financiare”, a declarat vineri Ludovic Orban.

Orban: ”PSD generează noi poveri și cheltuieli”

Situația economică, nu tocmai roz a țării, este pusă de premier pe seama grelei moșteniri lăsată de PSD. Șeful executivului a declarat că pentru relansarea economiei a pregătit măsuri ”care vor genera efecte favorabile asupra economiei şi asupra vieţii fiecărui cetăţean”, însă pe care nu le poate aplica din cauza legilor votate în Parlament.

”O majoritate parlamentară controlată de PSD ne generează noi şi noi poveri, noi şi noi cheltuieli pentru care nu există resurse financiare şi riscă să ne ducă în situaţia în care să nu mai putem să cheltuim nici un leu pentru investiţii, să nu mai putem să cheltuim nici un leu pentru susţinerea companiilor, să nu mai putem să cheltuim nici un leu pentru susţinerea angajaţilor din companiile afectate.”, a mai spus Orban.

Ce are de gând Guvernul în legătură cu dublarea alocațiilor. Reacția dezlănțuită a premierului despre o “gravă criză economică”
Ce are de gând Guvernul în legătură cu dublarea alocațiilor. Reacția dezlănțuită a premierului despre o “gravă criză economică”

Ce alocații vor primi copiii

În cazul în care legea votată în Parlament va fi promulgată, alocațiile copiilor vor arăta astfel:

  • 600 de lei pentru copiii cu vârsta de până la 2 ani sau de până la 3 ani, în cazul copilului cu handicap;
  • 300 de lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 2 și 18 ani;
  • 600 de lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 3 și 18 ani, în cazul copilului cu handicap.
DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI