Noi restricții în România? Anunțul de ultimă oră al premierului Orban pentru români

Andrei Cezar 05.06.2020, 15:45

Pe fondul creșterii semnificative, din ultimele zile, a numărului de îmbolnăviri cu COVID-19, premierul Ludovic Orban a declarat că se vor putea impune noi restricții, în cazul în care această situație se va menține. În acest context, prim-ministrul face apel la cetățeni să respecte regulile sanitare și de distanțare fizică.

Anunțul de ultimă oră a premierului privind eventuale noi restricții

După o perioadă în care România s-a aflat în zona de platou, din punct de vedere al îmbolnăvirii cu noul coronavirus, în ultimele zile s-a constatat o creștere accentuată a numărului de noi cazuri. Situația este atent monitorizată de autorități, care trag un semnal de alarmă asupra riscului de a avea un număr tot mai mare de îmbolnăviri.

Aşteptăm să vedem evoluţia. Numai pe baza numărului de persoane care au fost diagnosticate pozitiv într-o zi nu este bine să formulezi judecăţi de valoare, opinii. Sigur că e un semnal de alarmă şi va trebui să urmărim cu şi mai multă atenţie ceea ce se va întâmpla.

Îndemnul meu către români este acelaşi: protejaţi-vă, purtaţi masca, respectaţi distanţa fizică de protecţie sanitară! Nu interacţionaţi de aproape cu oamenii”, a declarat premierul Ludovic Orban, citat de Agerpres.

Prim-ministrul a făcut referire la situațiile concrete în care riscul de infectare este crescut.

Este adevărat că în aer liber nu eşti obligat să porţi mască, dar dacă nu porţi mască, am văzut locuri în care erau oamenii unul lângă altul, nepurtând mască, în parcuri şi în alte zone. Dacă nu purtaţi mască, feriţi-vă să interacţionaţi de aproape cu alţi oameni care vă pot transmite virusul şi cărora le puteţi transmite virusul în cazul în care sunteţi infectaţi, a adăugat premierul în timpul unei conferinţe de presă susţinute la Cernica.

Noi restricții în România? Anunțul de ultimă oră al premierului Orban pentru români
Noi restricții în România? Anunțul de ultimă oră al premierului Orban pentru români

Adoptare noilor măsuri restrictive va fi posibilă în funcție de cât de mult va crește numărul de îmbolnăviri

Măsura relaxării graduale va fi anultă, dacă se constată o creștere alarmantă a cazurilor de noi infectați. Ludovic Orban a declarat că în cazul unui scenariu pesimist s-ar putea impune noi restricții.

Rolul acestei relaxări este tocmai o relaxare graduală, aşteptând ca românii să respecte regulile, aşa cum le-au respectat şi în perioada stării de urgenţă, să putem să ţinem sub control răspândirea acestui virus. Respectaţi toate regulile, protejaţi-vă şi protejaţi-i pe cei din jur, pentru că orice creştere semnificativă a numărului de cazuri poate să conducă la noi măsuri de restricţii, a mai declarat premierul.

Urmăriți Impact.ro și pe