Când vor merge românii, anul acesta, la vot. Data anunțată de premierul Orban

Andrei Cezar 06.06.2020, 10:46

Alegerile locale ar putea avea loc după perioada concediilor, dar înainte de o eventuală revenire a epidemiei de coronavirus. Anunțul a fost făcut de premierul Ludovic Orban care a avansat două date în care oamenii vor putea merge la vor.

Când vor vota românii

Datele pe care le-a luat în considerare premierul sunt: 27 septembrie și 4 octombrie. El a menționat că această perioadă este cea mai potrivită pentru organizarea alegerilor locale, deoarece este momentul în care oamenii se vor fi întors din concedii, iar o posibilă revenire a epidemiei este mai puțin probabilă atunci.

„În urma deciziei Curţii Constituţionale, este clar că e nevoie de o lege pentru prelungirea mandatelor. Problema este legată de data alegerilor. În ceea ce ne priveşte pe noi, ca Guvern, noi am anunţat public de două luni, că noi considerăm o dată potrivită sfârşitul lui septembrie, începutul lui octombrie pentru desfăşurarea alegerilor, pentru că e după perioada de concedii, e înaintea unei eventuale reveniri a epidemiei, care este estimată, să spun, după 1 octombrie, după 15 octombrie, şi e o perioadă în care se poate face campanie, astfel încât oamenii să-şi aleagă primarii, consilierii locali, preşedinţii de Consilii judeţene şi consilierii judeţeni în deplină cunoştinţă de cauză, cunoscând programele candidaţilor”, a explicat Ludovic Orban, potrivit Realitatea.net.

Când vor merge românii, anul acesta, la vot. Data anunțată de premierul Orban
Când vor merge românii, anul acesta, la vot. Data anunțată de premierul Orban

Orban: ”Așteptăm motivarea Curții”

Premierul declară că nu poate spune sigur dacă rămân bătute în cuie cele două date pentru organizarea alegerilor, până când nu va vedea motivarea Curții Constituționale.

„Din punctul nostru de vedere, oricare din aceste două date sunt bune. Acum aşteptăm să vedem, pentru că nu am înţeles clar din decizia Curţii cine stabileşte data alegerilor, Guvernul prin hotărâre de Guvern, Parlamentul prin lege, eu nu am înţeles, vă spun sincer. Se pare că a fost o decizie, aşa, că poate şi Guvernul, poate şi Parlamentul, o să vedem motivarea, până nu vedem motivarea nu putem şti cu precizie ce e în deciziile Curţii”, a mai precizat premierul.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI