Ce ar face Alexandru Rafila dacă ar fi Ministrul Sănătății. Soluții-cheie pentru România: “Eu sunt foarte afectat”

Cătălina Burghelea 02.11.2021, 07:00
Ce ar face Alexandru Rafila dacă ar fi Ministrul Sănătății. Soluții-cheie pentru România: “Eu sunt foarte afectat”

Medicul Alexandru Rafila a dezvăluit ce soluţii-cheie are pentru Ministerul Sănătăţii, care ar putea scoate ţara din criza sanitară. Fostul reprezentant al României la OMS vine cu propuneri „salvatoare”, care trebuie puse în aplicare cât mai curând. În caz contrar, vom asista în continuare la multe decese Covid.

Soluțiile lui Alexandru Rafila pentru Ministerul Sănătății

Deputatul PSD spune că prima prioritate națională este scăderea rapidă a numărului de morți în România. Celebul doctor se declară foarte afectat de situația sanitară actuală din spitalele românești, de aceea trebuie luate măsuri urgente. Alexandru Rafila este de părere că există soluţii ca oamenii bolnavi de Covid să nu mai moară. Mai mult, politicianul este încrezător că putem reveni la o normalitate, cu condiția să acționăm.

Medicul este șocat de lipsa de reacție din partea oficialilor

Alexandru Rafila a declarat, luni seară, la un post de televiziune celebru, că nu înțelege de ce nu există nicio reacţie din partea oficialilor în ceea ce privește situația tragică din spitalele românești. Nici despre cum să oprim acest val al morţii în România nu discută nimeni, a continuat medicul român.

„Prima prioritate, care este o prioritate națională, este scăderea rapidă a numărului de decese din România. Eu sunt foarte afectat. Mi se pare ciudat că discutăm doar despre cifre, sunt foarte multe tragedii în spate.”, a spus celebrul medic la Antena 3.

Ce spune deputatul PSD despre tragedia de la Colectiv

Rafila a adus în discuție și tragedia de la Colectiv, în care și-au pierdut viața 64 de tineri, și a mărturisit că incendiul din 30 octombrie 2015 l-a afectat emoțional. Ca să nu mai spunem de cei 400-500 de oameni care mor zilnic de Covid.

„Prima prioritate, care este o prioritate națională, este scăderea rapidă a numărului de decese din România. Eu sunt foarte afectat. Mi se pare ciudat că discutăm doar despre cifre, sunt foarte multe tragedii în spate.

Situaţia de la Colectiv ne-a afectat foarte mult emoțional. A fost vorba de 64 de decese tragice, dar să nu uităm totuși că 400-500 de concetățeni de ai noştri mor în fiecare zi şi cred că există soluţii ca acest lucru să revină la o normalitate.”, a declarat Alexandru Rafila.

Raed Arafat, despre presiunea pe sistemul medical, în ciuda faptului că suntem pe un platou
Secțiile ATI rămân aglomerate

Celebrul doctor, dezvăluiri importante în emisiunea lui Mihai Gâdea

La același post de televiziune, dr. Alexandru Rafila i-a mărturisit lui Mihai Gâdea ce a făcut în ultima perioadă, pentru a găsi soluții cât mai rapide pentru România.

„Am avut nişte întâlniri săptămâna trecută cu sindicatele cu mediul de afaceri cu reprezentanți ai zonei de educaţie şi toată lumea vrea să ajute, vrea să participe la acest efort care să ducă oprirea lucrurilor.

Nu e vorba de carantină, e vorba despre o responsabilitate pe care ar trebui să ne-o asumăm cu toții pentru un timp limitat, sigur cu alte măsuri începând cu asigurarea de tratament în ambulatoriile de specialitate, o mobilizare mai bună a medicilor care pot să ajute în mod efectiv la gestionarea acestei pandemii.”, a punctat deputatul PSD.

„Sunt absolut copleșit”

Deși este medic și vede zeci de cazuri grave zilnic, profesorul Alexandru Rafila nu poate rămâne indiferent la situația tragică actuală din spitalele românești. Reputatul medic este șocat că nu există nicio reacţie deja de multe săptămâni despre cum să oprim acest val al morţii în România.

„Eu sunt absolut copleșit de ceea ce se întâmplă şi de faptul că nu există nicio reacţie deja de multe săptămâni în ceea ce privește aceasta situație tragică şi discutăm numai de paturi suplimentare la ATI, dar cum să oprim acest val al morţii în România nu discută nimeni.

Trebuie să le explicăm oamenilor că toţi avem o responsabilitate. Toţi putem fi victime, familiile noastre cei apropiaţi. Nu cred că este un efort prea mare să oprim acest lucru. Noi am avut o serie întreagă de măsuri abracadabrante anul trecut, nu era nici pe departe o situaţie similară cu cea de acum.”, a mai spus Rafila la „Sintena Zilei”.

A doua prioritate națională, în opinia lui Rafila

Pe lângă scăderea rapidă a numărului de morți în România, care trebuie să fie prima prioritate națională, medicul Alexandru Rafila a dezvăluit care este cea de-a doua prioritate.

„Cea de-a doua prioritate este legată de organizarea asistenței medicale în cabinetele medicilor de familie şi medicina ambulatorie ca să existe acces la servicii de sănătate şi la medicamente.”, a precizat doctorul.

Urmăriți Impact.ro și pe