Ce amintiri îl leagă pe Cezar Ouatu de regretata Mariana Nicolesco. „Mi-e greu să vorbim despre ea la trecut”

Ana Anitoiu 14.10.2022, 23:26
Ce amintiri îl leagă pe Cezar Ouatu de regretata Mariana Nicolesco. „Mi-e greu să vorbim despre ea la trecut”

Cezar Ouatu a dezvăluit ce amintiri îl leagă de regretata soprană Mariana Nicolesco. Artistul a spus că îi este greu să vorbească la trecut despre cea pe care o consideră „mama lui spirituală”.

Cezar Ouatu, despre Mariana Nicolesco

Cezar Ouatu, în vârstă de 42 de ani, a avut o relație specială cu regretata soprană, despre care a spus că i-a fost o adevărată „mamă spirituală” și că l-a premiat de două ori.

„Am aflat vestea, îmi pare tare rău, nu m-am mai auzit cu dumneaei de ceva vreme, dar în afară de interpreta Mariana Nicolesco, care ne-a dus România pe cele mai înainte culmi și scene importante din toată lumea, eu pot vorbi despre ea ca fiind mama spirituală a multor artiști, printre care și a mea, cu Festivalul  Hariclea Darclee, de la Brăila.

Am luat un premiu de excelență, din partea dumneaei, avem chiar și amintiri hazlii. Eu eram deja în Italia, la studii, dar mi-am petrecut două veri la Brăila la festivalul pe care ea îl organiza cu atâta dăruire și pasiune. Mi-e greu să vorbim despre ea la trecut, dar putem vorbi și la viitor, prin artiștii care îi duc mai departe sfaturile.

Rămân și marile ei spectacole de soprană, din întreaga lume, dar și cele de la Scala din Milano. Eu credeam că Mariana face parte dintre persoanele care nu mor niciodată, în ochii mei era nemuritoare, dar, din păcate, iată că suntem muritori”, a spus Cezar Ouatu, potrivit Ego.ro.

Mariana Nicolesco

Mariana Nicolesco a murit la 73 de ani

Mariana Nicolesco a murit, vineri, la vârsta de 73 de ani, într-un spital din Capitală. Născută la data de 28 noiembrie 1948, în Găujani, judeţul Giurgiu, artista și-a dedicat viața operei.

A debuta pe scena celebrului Teatru Scala din Milano, una din cele mai faimoase teatre de operă din lume, în anul 1982, în premiera mondială a operei „La Vera Storia” de Luciano Berio.

Soprana Mariana Nicolesco a fost Ambasador Onorific UNESCO. În anul 2005, i-a fost conferit înaltul titlu de Artist al UNESCO pentru Pace, în cadrul unei ceremonii ce a avut loc la Paris, capitala Franței.

Acel titlu i-a fost conferit Marianei Nicolesco „în semn de recunoaştere a angajamentului său în favoarea moştenirii muzicale, a creaţiei artistice, a dialogului între culturi şi a contribuţiei sale la promovarea idealurilor Organizaţiei”.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...