Ce a putut să scrie presa internațională după nebunia de la Topola-FCSB 6-6. Cine sunt „eroii tragici”

Marian Cărăvan 18.09.2020, 15:01
Ce a putut să scrie presa internațională după nebunia de la Topola-FCSB 6-6. Cine sunt „eroii tragici”

Meciul nebun dintre Topola și FCSB a atras atenția presei din Europa. Ce a putut scrie presa internațională după nebunia de la Topola – FCSB 6-6.

Cine sunt „eroii tragici” din nebunia Topola – FCSB 6-6. Ce a putut să scrie presa internațională

A fost cu adevărat un meci nebun, joi seara, la Senta, unde Backa Topola și FCSB s-au duelat pentru un loc în turul 3 preliminar al Europa League. Cu lotul decimat de coronavirus, FCSB nu a avut decât 14 jucători valizi, dintre care un singur portar, de 19 ani, care a și debutat cu acest prilej. Nu acesta a fost ineditul confruntării, ci desfășurarea scorului și numărul mare de goluri marcate pe parcursul celor, până la urmă, 120 de minute. Un meci de Cartea Recordurilor, după ce ambele echipe au marcat de câte șase ori pe parcursul celor 120 de minute. Evenimentele de la Backa Topola – FCSB a atras atenția presei de pe Bătrânul Continent.

„Meciul dintre Backa Topola şi FCSB nu va fi uitat pentru mult timp! Sârbii au făcut un meci incredibil în Europa League, cu 12 goluri. FCSB a avut doar trei jucători pe bancă, după ce un focar de coronavirus a apărut la echipă”, au scris cei de la Sportske.

Cei de la B92 au afirmat: „Topola este eliminată din Europa după unul dintre cele mai nebune meciuri din istoria fotbalului! Meciul de la Senta va fi ţinut minte pentru o mare perioadă de timp şi se va vorbi despre el din mai multe motive”.

Un asemenea meci este rar la nivel european, aflăm de la SRF. „Eroii tragici de la Backa Topola! Au marcat de 6 ori, de două ori au egalat în 9 oameni şi au părăsit Europa! Un asemenea meci este rar la nivel european!”, precizează jurnaliștii de la sursa citată.

Meci decis la loviturile de departajare

A fost nevoie de prelungiri și de lovituri de departajare pentru a se decide câștigătoarea. Backa Topola a condus cu 2-0, dar FCSB a echilibrat disputa. Era 3-3 în minutul 90, dar în prelungirile acordate s-au mai marcat încă două goluri. FCSB a condus cu 4-3 și se putea califica, dar a primit imediat gol.
Cele două reprize de prelungiri au adus alte patru goluri, cu FCSB în avantaj, cu 5-4, respectiv 6-5. Dar, sârbii au egalat de fiecare dată, în cel mai nebun meci din istoria participării echipelor românești în cupele europene.

Meciul a fost decis la loviturile de departajare, unde debutantul Răzvan Ducan, un jucător de doar 19 ani, care în sezonul trecut juca în Liga 2, a apărat lovitura lui Banjac, la scorul de 8-8. Sârbii au marcat de patru ori, în timp ce jucătorii de la FCSB au transformat toate loviturile. Au punctat pe rând: Moruțan, Perianu, Panțîru, Adrian Petre și Dennis Man.

S-a încheiat Backa Topola – FCSB 10-11, cu 4-4 după 90 de minute și 6-6 după 120 de minute. Sârbii au încheiat meciul cu doi jucători mai puțin pe teren.