A ajuns omul cheie la FCSB. Jucătorul de 19 ani în care toți își pun speranțele. Din Liga 2, direct în Europa League

Marian Cărăvan 17.09.2020, 12:32
A ajuns omul cheie la FCSB. Jucătorul de 19 ani în care toți își pun speranțele. Din Liga 2, direct în Europa League

Lotul FCSB s-a subțiat după depistarea cazurilor de infectare cu noul coronavirus, chiar înaintea meciului cu Backa Topola, din turul 2 preliminar al Europa League. FCSB mai are doar 14 jucători valizi pentru meciului din această seară, de la ora 22, iar unul dintre a ajuns omul cheie. Este un jucător de 19 ani în care toți își pun speranțele unei calificări.

Din Liga 2, direct în Europa League. Omul cheie la FCSB e un jucător de 19 ani

FCSB a rămas cu doar 14 jucători valizi pentru meciul din această seară, de la ora 22:00, cu Backa Topola, din turul 2 preliminar al Europa League. Conform regulamentului UEFA, o echipă trebuie să aibă minim 13 jucători înscriși în raportul de joc, dintre care un portar. FCSB este la limită, astfel că singurul portar din lot, un tânăr jucător de 19 ani, a devenit omul cheie pentru roș-albaștri. Asta după ce portarul titular Andrei Vlad a îngroșat lista jucătorilor infectați cu COVID-19. E marea șansă și o provocare pentru Răzvan Ducan, un jucător de doar 19 ani, portarul spre care sunt ațintite acum toate privirile.

Singurul portar valid din lotul roș-albaștrilor a fost folosit până acum doar în meciurile de verificare. Acum este soluția pentru poarta FCSB și astfel Răzvan Ducan va debuta direct în cupele europene. În sezonul trecut, Ducan a fost împrumutat la FC Argeș, unde a jucat titular până la finalul sezonului. În doar o lună, portarul a trecut de la meciuri în Liga 2 la statutul de titular pentru echipa roș-albastră, într-un meci capital pentru FCSB.

Cotat la 200.000 de euro de site-ul de specialitate transfermarkt.com, Răzvan Ducan a bifat mai multe partide internaționale, la echipele naționale de juniori U16, U17, U18 și U19.

„Dacă e în lotul FCSB, însemnă că merită să fie acolo! Important este să treacă peste emoții. Nu are experiență internațională, dar contează că are meciuri în picioare, chiar și la Liga 2”, a spus Helmut Duckadam pentru GSP.

Răzvan Ducan s-a născut pe 9 februarie 2001, la Videle, și a fost crescut la juniorii lui FCSB.

Răzvan Ducan, lăudat de oficialii FRF

„Este un portar bun, a fost la toate naţionalele de juniori. E foarte talentat, asa vă spun sigur. Cred că nu va avea niciun fel de trac pentru că, de exemplu, a jucat cu Spania, chiar în Serbia când am făcut 1-1. Poate soarta îi dă o şansă prin asta, să-l vadă lumea ce poate. Şi pe Perianu îl ştiu foarte bine şi am încredere în el că poate fi o revelaţie diseară.

Becka Topola nu cred că se compară cu nivelul Stelei Roşii sau al lui Partizan. La prima vedere situaţia pare tragică pentru FCSB, dar sunt convins că toţi jucătorii care vor intra pe teren au valoare să califice echipa. Le trebuie tupeu, asta trebuie să le se insufle acum Pintilii şi Vintilă. Sau cine conduce echipa”, a declarat Mihai Stoichiţă, directorul Comisiei Tehnice a FRF, într-o intervenție la Digi Sport.

Așadar, dacă se va decide ca meciul din această seară să aibă loc, Răzvan Ducan va apăra în premieră poarta FCSB.

Meciul Backa Topola – FCSB, din turul 2 preliminar al Europa League, ar urma să înceapă la ora 22:00.

Urmăriți Impact.ro și pe