Ce a provocat incidentul de la metrou. Este a patra oară în ultimii doi ani când se întâmplă acest lucru

Mihnea Tălău 24.05.2022, 16:23
Ce a provocat incidentul de la metrou. Este a patra oară în ultimii doi ani când se întâmplă acest lucru

Secretarul general al USLM (Unitatea Sindicatul Liber din Metrou), Marian Artimon, a afirmat că potrivit primelor cercetări, incidentul  de miercuri de la metrou a fost cauzat de defectarea unei piese a trenului, fiind a patra oară în ultimii doi ani când se întâmplă acest lucru la metrourile de tip CAF (albastre), care circulă pe Magistrala 2.

Nu este prima oară când se întâmplă așa ceva

„Din primele cercetări, se pare că s-a întâmplat ce s-a mai întâmplat de câteva ori înainte şi anume o piesă a trenului s-a rupt, iar din balansul ei a lovit instalaţia de alimentare cu energie electrică a trenului şi a făcut un scurt, care a produs degajări (de fum – n.r.). Urmează ca diseară, la noapte, comisia împuternicită să facă o cercetare la faţa locului”, a spus Artimon potrivit Agerpres.

Sindicalistul spune că este pentru a patra oară în ultimii doi ani când apare aceeaşi defecţiune la trenurile CAF, cele albastre care circulă pe Magistrala 2, deși sunt cele mai noi rame aflate în dotarea Metrorex.

Sunt cele mai noi trenuri de metrou din flota noastră. Se pare că este o vulnerabilitate a trenului respectiv. Mai avem puţin şi nu mai avem cu ce să circulăm”, a afirmat Artimon.

Protest sindicalisti metrou, 24 mai 2022. Cum va fi afectata circulatia trenurilor

Care ar fi principala cauză

El spune că această situție are drept cauză principală lipsa de finanţare. Magistrala a doua, cea pe care s-a întâmplat astăzi incidentul, a fost dată în exploatare în anul 1987.

„Nu poţi să faci nimic, cu lipsă de bani. Din 2014, Metrorex a primit între 38% şi 72% din ce a solicitat pentru buna exploatare a instalaţiilor. Magistrala a doua, cea pe care s-a întâmplat astăzi incidentul, a fost dată în exploatare în anul 1987, sunt instalaţii acolo a căror fabrică producătoare este islaz. Dacă nu am bani, nu pot cumpăra decât cele mai ieftine instalaţii”, a conchis Artimon.

În urma unei defecțiuni tehnice la o garnitură de metrou care se afla, miercuri dimineața, între stațiile Piața Romană și Piața Victoriei, a fost nevoie ca să fie evacuate 172 de persoane, iar 21 au avut nevoie de asistență medicală. Intervenția promptă a pompierilor și a ambulanțelor a făcut ca focul declanșat în subteran să nu facă victime.

Urmăriți Impact.ro și pe
Mihnea Tălău
Mihnea Tălău. Redactor la impact.ro. Dedicat presei încă din 1998. Am o diplomă în Drept, un „mic” masterat și o scoală de jurnalism. Am avut norocul și onoarea de a face parte, în...