Alertă la metrou. A fost activat planul roșu, iar călătorii sunt evacuați de urgență

Mihnea Tălău 24.05.2022, 09:14
Alertă la metrou. A fost activat planul roșu, iar călătorii sunt evacuați de urgență

Panică la metrou. S-a activat planul roșu. În urma unei defecțiuni tehnice la o garnitură de metrou care se află între Piața Romană și Piața Victoriei, pompierii au fost nevoiți să intervin de urgență. „Nu au fost răniți, nu au fost spitalizați”, a spus prefectul Capitalei, Toni Greblă.

O adevărată desfășurare de forțe

Este haos la gurile de metrou. Degajările de fum i-au făcut pe oameni să se sperie și să fugă care încotro. Călătorii sunt evacuați din stația Piața Romană. Până la această oră nu s-au semnalat victime. La fața locului este o adevărată desfășurare de forțe, pompierii și ambulanțele acționând în zonă.

Pompierii au anunțat că incendiul s-a manifestat la carcasa unei linii de metrou. Din vagoane au fost evacuate toate persoanele.

„Metrorex informează că astăzi, 24.05.2022, începând cu ora 8:50 , circulația trenurilor de metrou pe Magistrala 2 se desfășoară cu dificultate din cauza unei defecțiuni tehnice identificată la un tren care a plecat din stația Piața Romană către Berceni. În urma defecțiunii, trenul va fi retras din circulație pentru analiză și remediere. Între timp se iau toate măsurile pentru ca circulația pe Magistrala 2 să se reia în condiții normale. Metrorex prezintă scuze călătorilor pentru disconfortul creat”, a precizat compania de transport.

Călătorii sunt evacuați prin tunel

În urma informațiilor furnizate de dispeceratul Metrorex, este vorba de un incendiu produs la o ramă de metrou care are o defecțiune tehnică. Nu există flacără deschisă, doar degajări de fum.

Se procedează la evacuarea călătorilor din rama de metrou.

Metroul este pe tunel, la o distanță de aproximativ 20-30 m de peron. Din datele furnizate nu sunt victime. A fost întreruptă alimentarea cu energie electrică. Echipajele din cadrul ISUBIF sunt amplasate în zona stațiilor de metrou Romană, Universitate și Piața Victoriei.

Câteva persoane care au fost scoase din stația de metrou au avut nevoie de îngrijiri medicale, dar se află în afara oricărui pericol.

Potrivit unor informații de ultimă oră, un procuror va întreprinde verificări la fața locului, pentru a stabili cu exactitate care sunt cauzele producerii acestui incident. În ultima perioadă metroul bucureștean s-a confruntat cu tot mai multe defecțiuni tehnice.

„Incidentul care putea fi unul deosebit de grav s-a încheiat. Din fericire s-a acționat la timp și totul s-a sfârșit fără probleme deosebite. Nu avem răniți, nu avem spitalizați”, a declarat prefectul Capitalei, Toni Greblă, prezent la stația de metrou de la Piața Romană.

Un alt tren a fost oprit în Piața Victoriei. Motivul a fost că a trebui să fie oprit curentul pentru ca pompierii care acționau în tunel să nu fie în pericol.

„Din păcate a fost un incident la metrou între Piața Romană și Piața Universității. Au fost evacuate 172 de persoane, iar 21 au avut nevoie de asistență medicală”, a declarat șeful ISU, Raed Arafat. El a declarat că în curând va fi reluată și circulația trenurilor.

STB a deviat liniile de transport din zona Piața Romană, întrucât bulevardul este blocat de mașinile de pompieri, poliție și ambulanță.

 

 

 

Urmăriți Impact.ro și pe