Ce a primit șeful ANPC prin poștă după isteria legată de uleiul din magazine. Este ireal ce a putut face

Iancu Andreea 15.03.2022, 19:15
Ce a primit șeful ANPC prin poștă după isteria legată de uleiul din magazine. Este ireal ce a putut face

În urmă cu doar câteva zile, o adevărată isterie a fost creată de teama românilor că ar putea să crească prețul la uleiul de floarea soarelui. Mulți au golit rafturile și și-au făcut provizii, determinând autoritățile să reacționeze. Chiar dacă valul de cumpărători disperați s-a mai domolit, unii nu au putut trece prea ușor valul de scumpiri, astfel că șeful ANPC s-a trezit pus în fața faptului împlinit, după ce a primit un colet neașteptat prin poștă.

Șeful ANPC surprins de coletul primit prin poștă. Criza uleiului din magazine pare să îl urmărească

Chiar dacă românii s-au liniștit în privința aprovizionării cu ulei de floarea soarelui, după ce o întreagă isterie a fost înregistrată în multe dintre magazinele din țara noastră, unii dintre ei nu pot să accepte ideea că unele dintre produsele alimentare s-au scumpit considerabil. Astfel, șeful ANPC a ajuns să se confrunte cu o situație neașteptată, după ce a primit prin poștă un colet pe care nu îl comandase.

Horia Constantinescu, liderul Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor s-a trezit cu o surpriză deloc plăcută. El a primit din partea unui român, pe adresa ANPC, un colet plin cu bidoane de ulei de floarea soarelui. Fiecare sticlă din colet ar fi costat 34 de lei și pentru că plata ar fi urmat să fie ramburs, Horia Constantinescu ar fi avut de achitat mai bine de 700 de lei. Șeful ANPC a returnat coletul expeditorului și apoi a discutat cu cei care administrează piața online pentru a nu mai permite astfel de „cadouri” în viitor.

„Dacă nu ar fi tragic, ar putea fi comic! Astăzi, pe adresa autorității, am primit un colet plin cu bidoane de ulei de floarea soarelui, fără a-l fi comandat! L-AM RETURNAT EXPEDITORULUI! Mă bucur să constat CĂ EXISTĂ STOCURI ȘI PENTRU GLUME DE PROST GUST! Prețul este unul discutabil, cu siguranță! Pentru a nu mai exista pe viitor șansa de a transmite astfel de ‘cadouri’, am discutat cu cei care administrează această piață online, să găsim soluții de siguranță suplimentară!”, a declarat Horia Constantinescu.

Ce a primit șeful ANPC prin poștă, după isteria uleiului din magazine
Horia Constantinescu, șeful ANPC

Autoritățile transmit cetățenilor că există suficiente stocuri pentru alimentele de bază

Coletul primit de către șeful ANPC a fost expediat după ce, în urmă cu un weekend, supermarketurile din România au fost golite de ulei, din pricina temerilor românilor că uleiul s-ar putea scumpi. Pentru a calma spiritele, șeful ANPC transmitea sâmbătă un mesaj în care îndemna populația la calm și îi sfătuia pe consumatori să cumpere în mod rațional.

„EXISTĂ STOCURI! NU SUNT JUSTIFICATE CREȘTERI ALARMANTE DE PREȚURI! VĂ ROG SĂ DISTRIBUIȚI! Simpla mutare a unor cantități mari de alimente de pe raft, în balcon sau cămară nu are nicio logică! Alarmarea din mediul online seamănă cu ceea ce s-a întâmplat la începutul pandemiei, când stocurile mari făcute de unii cetățeni, acasă, nu s-au dovedit justificate!

Pe cei care încă judeca normal îi rog să nu se lase atrași într-o situație jenantă! Suntem siguri că nu există rațiuni de îngrijorare! Am discutat cu Asociația Marilor Retaileri și m-am asigurat că nu există nicio teamă de a rămâne fără vreun fel de mărfuri! Cei ce acum înțeleg să cumpere cantități uriașe, trăiesc o poveste imaginară, identică cu cea trăită de cei care lăsau rafturile magazinelor fără hârtie igienică, în urmă cu doi ani! Cum au scăpat de volumul cumpărat atunci? Seamănă cu benzina la sac sau tomberon și nici aceea nu are nicio rațiune!

Suntem aici să vă protejăm de astfel de situații! Cumpărați rațional! Lăsați poveștile din online! Veniți în realitatea pe care v-o transmitem! Îmi asum ce vă recomand! Acasă la mine este, în cămară, o sticlă de ulei, desfăcută!”, scria, pe 12 martie, şeful ANPC.

Totodată, pe fondul creșterilor alarmante la diferite produse, reprezentanții sindicatelor alimentare recomandă limitarea exporturilor și conservarea rezervelor de alimente pe care România le deține.

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...