EXCLUSIV

Ce a primit Ion Lăceanu de la soția lui John Kennedy, după ce a cântat pentru președintele american. ”Jacqueline ni l-a trimis pe scenă”

Carmen Andrei 07.04.2021, 12:52

Celebrul Ion Lăceanu, instrumentist și solist de renume în muzica populară românească, s-a bucurat, de-a lungul carierei de peste 70 de ani, de un succes uriaș. Printre cei care au apreciat talentul artistic al ”omului-orchestră” s-a numărat și John F. Kennedy, fostul președinte american: ”Am cântat la ambasada României în America, în 1963, cu o jumătate de an înainte ca John F. Kennedy să fie împușcat. Mi-a plăcut de el, avea carismă, era foarte elegant și un mare iubitor de muzică. Ne-a ascultat pe mine și pe ceilalți artiști, a aplaudat. La sfârșit, el și soția lui ne-au trimis un coș cu flori pe scenă, au dat mâna cu noi”, ne-a povestit Ion Lăceanu, în exclusivitate pentru impact.ro.

Le bate obrazul artiștilor care se plâng că au pensie mică: ”Ei n-au cotizat la stat, ca mine, timp de 32 de ani!”

Pandemia de coronavirus i-a anulat toate spectacolele, duce dorul scenei, dar măcar nu duce și grija zilei de mâine, Ion Lăceanu (84 de ani) având o pensie frumușică, în care se încadrează cu toate plățile. Le bate obrazul artiștilor care se plâng de pensie, cum e și cazul Mariei Dragomiroiu, nemulțumită de cei 1.200 de lei, primiți lunar.

”Eu n-am făcut, ca alții, să fiu vedetă și doar să colaborez și apoi să mă plâng că Ceaușescu nu mi-a dat pensie. Ei n-au cotizat la stat, ca mine, timp de 32 de ani. Acum primesc lunar în jur de 3.000 de lei, în care este inclusă și o primă de stat, deci dorm liniștit”, și-a început confesiunea, pentru impact.ro, artistul vestit pe toate meridianele.

Ce a primit Ion Laceanu de la sotia lui John Kennedy, dupa ce a cantat pentru presedintele american. ”Jacqueline ni l-a trimis pe scena”
Ion Laceanu

A cântat pentru fostul președinte american John F. Kennedy: ”În amintirea familiei lui, pe fiul meu îl cheamă și Robert!”

De neuitat au fost recitalurile susținute pentru marii politicieni ai lumii, foștii președinți americani John.F. Kennedy și Jimmy Carter, dar și Mihail Gorbaciov, ultimul lider al Uniunii Sovietice. Cu amintiri de neuitat a rămas de la întâlnirea cu J.F.Kennedy: ”Cântam cu mai mulți colegi la ambasada României din America, pentru corpul diplomatic, erau prezenți J.F.Kennedy și soția lui, Jacqueline Kennedy. Erau atât de eleganți, de joviali. Mi-a plăcut de el, avea carismă, era foarte elegant și un mare iubitor de muzică. Ne-a ascultat, a aplaudat, iar, la sfârșit, el și soția lui ne-au trimis un coș cu flori pe scenă, apoi au dat mâna cu noi. Pe atunci, soția mea era însărcinată,  așa că pe fiul meu îl cheamă și Robert, ca pe fratele lui J.F.Kennedy, nu i-am pus John, pentru că așa mi se zice mie. Am făcut asta în amintirea familiei fostului președinte american. După o jumătate de an, de la acest eveniment, celebrul politician a fost asasinat, vestea m-a cutremurat”, ne-a mai povestit, cu emoție, Ion Lăceanu, un adevărat maestru al instrumentelor de suflat.

Cântă la fel de bine atât la fluier, cât și la nai sau la solzi de pește, dar a fost înzestrat și cu o voce de invidiat. În pandemie, nu face vocalize în casă, precum colegii lui de scenă, care susțin că doar așa își pot păstra vocea intactă: ”Nu am făcut în viața mea vocalize, nu cânt decât pe scenă. Ce vocalize să fac, dacă Dumnezeu mi-a dat o voce bună? Aveam atâtea concerte, am rămas fără nunți, fără botezuri, acum am rămas fără nimic, lucrul acesta m-a cam demoralizat”, ne-a mai mărturisit maestrul muzicii populare.

După decesul soției, Ion Lăceanu a învățat să se gospodărească singur. Are mici probleme de sănătate, dar nu se plânge: ”Medicii bagă fier în mine, perfuzii. Nu am mari probleme de sănătate, doar o anemie de fier. Hemoglobina e cam mică, dar nu e ceva grav. D-abia aștept să revin pe scenă. Până atunci, stau cuminte, în casă, nu vreau să mă îmbolnăvesc de Covid-19, până acum m-a ferit Dumnezeu!”, ni s-a mai confesat îndrăgitul artist.

Urmăriți Impact.ro și pe