Ce a pățit un bărbat care și-a alungat soția de acasă și nu a respectat carantina. Amendă uriașă

Ana Anitoiu 09.08.2021, 18:52
Ce a pățit un bărbat care și-a alungat soția de acasă și nu a respectat carantina. Amendă uriașă

Un bărbat din Brăila are de plătit o amendă uriașă după ce și-a alungat soția de acasă și nu a respectat carantina. Jandarmii care au intervenit în acest caz au povestit ce s-a întâmplat și cum a fost dat de gol individul.

Cum a fost prins bărbatul

Bărbatul, în vârstă de 40 de ani, și-a alungat soția de acasă. Însă, pentru că nu terminase ce avea de spus, a plecat după ea, ignorând faptul că ar fi trebuit să stea în carantină. Brăileanul habar n-avea că va fi dat de gol și că va avea de plătit o amendă uriașă.

”Brăileanul a fost dat de gol printr-un apel la 112, prin care era anunțat scandalul la o adresă de la periferia cartierului Chercea din municipiul Brăila. Un echipaj de jandarmerie s-a deplasat la locul indicat, unde l-a depistat pe bărbatul scandalagiu ce continua să-și jignească soția,

dar și pe proprietara imobilului ce o «găzduise» pe femeia fără apărare. În momentul verificării, jandarmii au constatat că brăileanul figura în izolare la domiciliu la o altă adresă din municipiu”, au transmis jandarmii.

Ce a patit un barbat care si-a alungat sotia de acasa si nu a respectat carantina. Amenda uriasa
Bancnote de 100 de lei

Ce amendă a primit bărbatul

În urma scandalului pe care l-a iscat, dar și după ce a încălcat măsura carantinei la domiciliu, bărbatul s-a ales nu cu una, ci cu două amenzi. Suma totală de plată este uriașă.

Mai exact, bărbatul a primit o amendă în valoare de 5.000 de lei pentru că nu a respectat măsura carantinării la domiciliu. În plus, a fost sancționat cu 3.500 de lei pentru scandalul pe care l-a făcut. În total, el este dator cu 8.500 de lei.

Pentru ce pot fi date noi amenzi în România, de până la 10.000 de lei

Începând cu data de 5 august, în România pot fi date amenzi de până la 10.000 de lei pentru cei care vor să oprească intervențiile ce au drept scop alungarea, capturarea sau împușcarea urșilor.

Urșii pot fi împușcați doar în anumite situații: dacă alungarea și relocarea nu dau rezultate, iar gradul de risc crește; dacă siguranţa şi securitatea cetăţenilor sau a bunurilor acestora sunt în pericol; dacă echipa de intervenție este în pericol.

Lista continuă cu: situația în care animalul a fost rănit înainte sau în timpul acțiunii de intervenție și nu sunt găsite alte soluții; dacă ursul în cauză este prins într-o capcană neautorizată și nu sunt alte variante.

Tranchilizarea și eutanasierea urșilor se face de către medicul veterinar împuternicit, cu ajutorul echipei de intervenție. Arma de vânătoare poate fi utilizată exclusiv de personalul tehnic de specialitate angajat al administratorului fondului de vânătoare sau de reprezentanții Gărzii forestiere.