A hrănit un urs, iar jandarmii argeșeni i-au dat o amendă usturătoare. Ce sumă trebuie să plătească turista din București pentru nerespectarea legii

Elena Avramescu 19.07.2021, 11:25
A hrănit un urs, iar jandarmii argeșeni i-au dat o amendă usturătoare. Ce sumă trebuie să plătească turista din București pentru nerespectarea legii

A hrănit un urs, iar jandarmii argeșeni i-au dat o amendă usturătoare. O turistă din Bucureşti a fost surprinsă în timp ce hrănea un urs, iar după a plătit cu vârf și îndesat pentru nerespectarea legii, astfel că a fost amendată de jandarmii argeşeni de la Postul Montan Arefu.

A hrănit un urs, iar jandarmii argeșeni i-au dat o amendă usturătoare

O femeie în vârstă de 31 de ani din Bucureşti a fost sancţionată de jandarmi după ce a fost surprinsă în timp ce hrănea un urs. Femeia a primit o amendă în valoare de 500 de lei, iar celelalte persoane care se aflau în zonă au fost avertizate despre pericolul creat şi li s-a recomandat să-şi continue drumul, găsim notat într-un comunicat transmis luni de Inspectoratul Judeţean de Jandarmi (IJJ) Argeş.

Potrivit aceleiași surse, jandarmii de la Postul Montan Arefu, cei care îşi desfăşoară activitatea în zona Transfăgărăşanului, au mai fost solicitaţi să intervină, chiar la sfârşitul săptămânii trecute, în alte 20 de situaţii similare  în care a fost semnalată prezenţa unor urşi. Astfel că toate cazurile au fost sesizate prin apel la numărul unic de urgenţă 112.

În plus, la începutul săptămânii trecute a fost amendat de jandarmi şi un turist din Bucureşti, fiind surprins când hrănea urşii într-o parcare de pe DN 7C – Transfăgărăşan, în apropiere de barajul Vidraru.

A hranit un urs, iar jandarmii argeseni i-au dat o amenda usturatoare
Urs Arges

Conform unui comunicat transmis de Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Argeş, a fost nevoie ca o patrulă de la Postul Montan Arefu să intervină în urma unui apel la 112, care sesiza că în zona barajului Vidraru se află mai mulţi urşi pe carosabil.

La ieşirea din primul tunel după baraj, jandarmii au constatat prezenţa unei ursoaice cu pui, dar şi a unor turişti care hrăneau animalele din autoturism. Animalele sălbatice au fost îndepărtate în mediul lor natural, iar şoferul autoturismului, un bărbat din municipiul Bucureşti, a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 500 lei, găsim notat în comunicat.

Jandarmii argeşeni îi avertizează pe toți cei care vor să tranziteze DN 7C – Transfăgărăşan că urşii pot fi întâlniţi frecvent pe carosabil.

Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...