Ce a pățit o familie de români în vacanța din Grecia. S-au așezat pe două șezlonguri, dar ce a urmat este ireal

Mihnea Tălău 18.08.2023, 10:43
Ce a pățit o familie de români în vacanța din Grecia. S-au așezat pe două șezlonguri, dar ce a urmat este ireal

Grecia rămâne o destinație favorită pentru vacanțele românilor. Cu toate acestea, tot mai mulți turiști au ajuns să se plângă de ”ospitalitatea” grecească. Spre exemplu ”Forum Thassos” abundă, în acest sezon estival, de problemele cu care s-au confruntat turiștii români pe celebra insulă.

Experiența neplăcută de pe insula Thassos

Mai nou, o familie de români a avut parte de o experiență neplăcută pe o plaja din insula Thassos. Pentru că s-au așezat, noaptea, pe niște șezlonguri, pentru a admira cerul și marea, turiștii s-au confruntat cu furia grecului de pe plajă.

”Aloha! …cate ceva despre „ospitalitatea” unor greci. Aseara (in jur de ora 23,30) ne plimbam linistiti (doi adulti si doi copii) pe faleza din Skala Potamia. Ne-am pus pe doua sezlonguri langa mare si apare un tip care ne intreaba ce dorim si daca vrem sa stam pe sezlonguri sa platim 6 eur. I-am raspuns politicos ca doar stam sa admiram marea si Perseidele si a plecat. Dupa nici 5 min a revenit si ne-a spus: deci ramaneti, platiti 6 eur. I-am raspuns ca nu platim si a inceput sa urle ca descreieratul ca nu avem voie sa stam pe sezlonguri daca nu platim. Era ora 23, 30 totusi si sa nu escaladam conflictul ne-am mutat pe alta „tarla” de sezlonguri unde nu ne-a deranjat nimeni. La fel a facut si cu altii care au „indraznit” sa se aseze pe sezlongurile lui. E vorba de grupul de șezlonguri din dreptul intrarii principale pe faleza. Atata „ospitalitate”… cum crede acest individ ca ii plateste cineva 6 eur la 12 noaptea sa stea o juma’ de ora sa adimire cerul si marea noaptea. Nici sa-mi dea el bani si nu o sa stau pe sezlongul lui in timpul zilei. Om de nimic!!!”, a scris românul pe Forum Thassos.

Ce a patit un roman in vacanta din Thassos. Momente ireale dupa un accident, ce a facut Politia

Unuia îi place popa, altuia preoteasa

Evident că postarea a născut multe polemici. Cei mai mulți au fost alături de familia pățită, dar evident că și în sprijinul grecului ”nervos” s-au găsit să sară, unii internauți.

”Îmi amintesc că exact la același grup de șezlonguri ni s-a întâmplat și nouă asta anul trecut. Dacă îmi amintesc bine, era un tip cu barbă. Ne-am ridicat și am plecat fără comentarii dar știu sigur că s-a discutat aici pe grup despre asta, mai pățiseră și alții și cineva a spus că nici vorbă să fi fost administratorul porțiunii respective de plajă, nici măcar un angajat, ci doar un tip hotărât să facă bani ușor. O fi același și acum?”.

”Padure fara uscaturi nu exista si sunt multe exemple pe insula dar asta nu inseamna ca trebuie sa iti strici vacanta mergi in alta parte si lasi in urma padurea e mare”.

Sa inteleg ca daca intri la mine in curte dupa o anumita ora esti liber sa admiri luna? Fiecare face ce doreste pe proprietatea lui. Felicitari ca te-ai mutat pe alta plaja si nu te-a taxat nimeni.. Dar nu judeca asa… Pana la urma totul este un business si nimeni nu face afaceri din pasiune.

Ca niciodată, forumul amintit a fost plin, în acest an de experiențe neplăcute, de pe plajă, cazare, furturi, restaurante, poliție etc.

Urmăriți Impact.ro și pe
Mihnea Tălău
Mihnea Tălău. Redactor la impact.ro. Dedicat presei încă din 1998. Am o diplomă în Drept, un „mic” masterat și o scoală de jurnalism. Am avut norocul și onoarea de a face parte, în...