Ce a găsit Iga Swiatek în trofeul primit pentru câștigarea US Open. Poloneza, surprinsă după ce a învins-o pe Ons Jabeur în finală

Ana Anitoiu 11.09.2022, 11:50
Ce a găsit Iga Swiatek în trofeul primit pentru câștigarea US Open. Poloneza, surprinsă după ce a învins-o pe Ons Jabeur în finală

Iga Swiatek a găsit o surpriză din partea organizatorilor US Open în trofeul primit pentru câștigarea ultimului Grand Slam al anului. Jucătoarea în vârstă de 21 de ani, locul 1 WTA, a învins-o în finală, în două seturi, 6-2, 7-6 (5), pe tunisianca Ons Jabeur, în vârstă de 28 de ani, locul 5 WTA. Meciul a durat doar o oră și 51 de minute.

Ce a găsit Iga Swiatek în trofeul US Open

Iga Swiatek obișnuia să verifice trofeele câștigate în interior, ca să vadă dacă au ceva în ele sau nu. De fiecare dată, jucătoarea de tenis rămânea dezamăgită când vedea că nu este vreo surpriză acolo. De data aceasta, organizatorii US Open i-au pregătit o surpriză.

La conferința de presă ce a urmat după victoria înregistrată, jucătoarei Iga Swiatek i s-a spus să verifice interiorul trofeului. Tânăra sportivă a găsit acolo o prăjitură tiramisu. Anterior, ea spusese că se așteaptă la o prăjitură atunci când își verifică trofeele în interior.

Ce a gasit Iga Swiatek in trofeul primit pentru castigarea US Open
Iga Swiatek

„Sunt foarte mândră de mine pentru că nu a fost un meci uşor, deşi am dominat la start. Ştiam că va fi greu şi că Ons Jabeur va profita de fiecare dintre greşelile mele. Nu am vrut să dau înapoi. Setul secund a fost foarte antrenant, mă bucur că am reuşit să pun puţin mai multă intensitate şi energie pentru a încheia partida.

Sunt mai ales mândră că nu mă prăbuşesc mental în momentele importante. Nu regret chiar dacă pierd, ştiu că dau 100%. Îmi folosesc bine calităţile. Ştiu că mai am multe progrese de făcut pe teren. Nu mă aşteptam să câştig la US Open, unde suprafaţa este foarte rapidă. Sunt mândră, dar şi puţin surprinsă.

Am întâlnit atât de mulţi oameni minunaţi precum Lindsey Vonn. Seal, de asemenea. După ce l-am întâlnit, mi-am spus: Chiar dacă pierd acum, am câştigat deja turneul pentru că am o fotografie cu el”, a spus Iga Swiatek.

Iga Swiatek, victorie după victorie

Jucătoarea de tenis Iga Swiatek, care a mai câștigat titlul la Roland Garros în anul 2020 şi în acest an, și-a trecut în palmares pentru prima dată trofeul de la US Open, pe care anul trecut l-a luat Emma Răducanu.

Iga Swiatek a dominat circuitul feminin în acest an. Jucătoarea de tenis a obținut trofeele în turneele WTA de la Doha, Indian Wells, Miami, Stuttgart şi Roma pe lângă cele două de Grand Slam.

Finala masculină de la US Open va avea loc la noapte, după ora 23:00, între norvegianul Casper Ruud (7 ATP, favorit nr. 5) şi spaniolul Carlos Alcaraz (4 ATP, favorit nr. 3).

George Ivașcu, despre apariția lui Carmen Simionescu în serialul Clanul
Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...