Iga Swiatek, cu gândul la Simona Halep după succesul de la Roland Garros. Ce a spus despre jucătoarea din România

Sorin Barbu 04.06.2022, 20:25
Iga Swiatek, cu gândul la Simona Halep după succesul de la Roland Garros. Ce a spus despre jucătoarea din România

Iga Swiatek este noua minune din tenisul mondial. A câștigat finala de la Roland Garros și a ajuns la al șaselea turneu consecutiv pe care l-a cucerit. Jucătoarea din Polonia a vorbit la finalul finalei despre cele mai puternice adversare din circuitul profesionist. Una dintre ele este Simona Halep.

Iga Swiatek a lăudat-o pe Simona Halep, după succesul de la Roland Garros

Iga Swiatek își continuă marșul triumfal din tenisul profesionist. S-a impus în finala de la Roland Garros cu Cori Gauff și a obținut a 35-a victorie consecutivă în circuitul WTA. Jucătoarea din Polonia nu a mai pierdut de pe 16 februarie și a câștigat la Paris al șaselea turneu consecutiv. Este a doua oară când își adjudecă trofeul de la celebrul turneu pe zgură, după victoria din anul 2020.

La finalul finalei pe care a câștigat-o în doar o oră și zece minute, Iga Swiatek și-a trecut „în revistă” toate rivalele. Simona Halep a fost pe listă, la loc de cinste.

„A fost un sezon bun, 35 de victorii la rând, am muncit mult, lucrurile merg bine. Am vorbit des cu echipa mea despre acest lucru, nu mă tem că voi pierde la un moment dat. Seria aceasta ține de câteva luni. Vine Wimbledon, vom vedea.

Sunt multe jucătoare bune, Serena Williams a fost, acum e Simona Halep, e Muguruza, sunt mult foarte valoroase. Le urmăream de când eram copil. Al doilea Grand Slam e o confirmare. Sunt foarte bucuroasă că am câștigat, sper să mai câștig”, a spus Iga Swiatek, conform eurosport.ro.

Simona Halep și Iga Swiatek s-au întâlnit de patru ori, iar scorul este 2-2. Două dintre meciuri au avut loc la Roland Garros (6-1, 6-0 pentru Halep, în 2019, și 6-1, 6-2 pentru Swiatek, în 2020), un meci s-a jucat la Australian Open 2021, 3-6, 6-1 6-4 pentru Halep, iar ultima partidă s-a jucat la Indian Wells 2022, 7-6, 6-4 pentru Swiatek.

Halep conduce detașat când vorbim despre câștigurile din tenis. Jucătoarea din România are în conturi mai bine de 39 de milioane de euro, în vreme ce Iga Swiatek are 9 milioane de euro.

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe