Iga Swiatek este din nou regina turneului de la Roland Garros. Cori Gauff a început să plângă la finalul partidei

Sorin Barbu 04.06.2022, 18:29
Iga Swiatek este din nou regina turneului de la Roland Garros. Cori Gauff a început să plângă la finalul partidei

Iga Swiatek își continuă recitalul pe terenul de tenis și își face praf adversarii. Jucătoarea din Polonia a câștigat finala turneului de la Roland Garros după un meci în care a învins-o fără emoții pe Cori Gauff. Este al doilea ei succes pe zgura turneului francez. Rivala din SUA a început să plângă după ce s-a terminat partida.

Iga Swiatek a câștigat pentru a doua oară turneul de la Roland Garros

Iga Swiatek (21 de ani, 1 WTA) își continuă seria superbă pe terenul de tenis. A câștigat finala de la Roland Garros și a izbutit să-și adjudece al șaselea titlu consecutiv în circuitul profesionist: Doha, Indian Wells, Miami, Stuttgart, Roma și Roland Garros. Succesul din partida cu Cori Gauff a fost al doilea în ultimul act al turneului francez, după ce a triumfat aici și în anul 2020.

„Vreau să o felicit pe Cori. Când aveam vârsta ta am intrat prima dată în circuit. Habar nu aveam ce fac. Vreau să le mulțumesc și celor din echipa mea. Am muncit mult să ajungem aici.

Vreau să transmit și câteva cuvinte legate de situația din Ucraina. Sper ca toată lumea să fie puternică și să reziste acolo. Nu sunt cea mai bună la ținut discursuri, dar speram ca la următorul titlu cucerit să nu mai fie nevoie să amintesc despre asta și lucrurile să se fi liniștit”, a declarat campioana de la Roland Garros.

Sportiva din Polonia a ajuns la 35 de meciuri fără înfrângere, depășind-o pe Serena Williams, care a înregistrat 34 de victorii consecutive în anul 2013. Specialiștii spun că este un „adevărat fenomen”, iar laudele acestora au fost din nou confirmate în confruntarea cu Cori Gauff (18 ani, 23 WTA). Swiatek s-a impus cu 6-1, 6-3 și și-a terminat recitalul spectaculos în doar o oră și zece minute. Rivala a început să plângă la interviul de la final.

„Ce ai făcut pe teren în ultimele două luni a fost cu adevărat uimitor și meriți pe deplin acest trofeu. Sper să ne întâlnim și pe viitor în una sau mai multe finale și să pot câștiga într-o zi”, i-a transmis jucătoarea din SUA rivalei din Polonia, care nu a mai pierdut de pe 16 februarie din confruntarea cu Jelena Ostapenko.

Iga Swiatek va fi recompensată cu un cec în valoare de 2,2 milioane de euro. Victoria de la Paris a sărbătorit-o alături de conaționalul Robert Lewandowski.

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe