Ce a făcut Max Verstappen chiar înainte de cursa de titlu mondial. Secretul ținut de noul star din Formula 1

Iancu Andreea, Gabriel Alexandru 12.12.2021, 18:38
Ce a făcut Max Verstappen chiar înainte de cursa de titlu mondial. Secretul ținut de noul star din Formula 1

Max Verstappen a devenit noul campion mondial, după o cursă istorică, în ultima etapă a campionatului de Formula 1, disputat la Abu Dhabi, în Dubai. La numai 24 de ani, pilotul de la Red Bull a reușit să facă o cursă nebună și să îl depășească pe cel care a obținut de șapte ori titlul de campion mondial, Lewis Hamilton (Mercedes), care a încheiat pe locul al doilea. Dincolo de pregătirea sa de dinainte de cursa pentru titlu, Max Verstappen a făcut un gest mai puțin cunoscut, chiar cu câteva zile înainte de finala de Formula 1.

Ce a făcut Max Verstappen înainte de a câștiga titlul mondial la campionatul de Formula 1

Tânărul în vârstă de 24 de ani, Max Verstappen, a reușit o cursă senzațională astăzi la Abu Dhabi, acolo unde a avut loc campionatul mondial de Formula 1. Pilotul a obținut locul fruntaș pe podium, după ce a reușit să îl întreacă pe campionul Lewis Hamilton. Se pare că un aspect important din viața sa personală i-a purtat noroc jucătorului, care a obținut un titlu mondial important în cadrul competiției.

Cu puțin timp înainte de marea cursă, Max Verstappen a fost surprins acasă, la Monaco, unde a fost alături de iubita sa, cu ocazia zilei acesteia de naștere. Pilotul de Formula 1 s-a întors acasă pentru a o felicita pe Kelly Piquet, iubita sa, de ziua ei și pentru a primi un nou membru în familie, bebelușul surorii sale, Victoria. Partenera sportivului a aniversat pe data de 7 decembrie vârsta de 33 de ani. Aceasta este fiica legendei Formula 1 Nelson Piquet, iar ea și Verstappen formează un cuplu de mai bine de un an de zile.

Max Verstappen a câștigat titlul mondial la cursa de Formula 1
Kelly Piquet, alături de Max Verstappen

Cursa care l-a făcut campion mondial pe neerlandez

Max Verstappen, noul campion mondial de Formula 1, a pornit de la startul competiției, avândul pe britanicul Lewis Hamilton în ceafă. Pilotul de la Mercedes a reușit să reacționeze mai devreme cu 10 sutimi decât Verstappen și l-a depășit pe acesta. În timpul cursei, cei doi s-au acroșat în momentul în care Verstappen l-a depășit pe Hamilton, însă piloții nu au fost sancționați, cursa desfășurându-se în continuare. Cei doi au încercat să se depășească reciproc pe tot parcursul cursei.

Mai multe momente importante de pe pistă l-au ajutat pe Verstappen să obțină titlul de campion mondial. Unul dintre ele a avut loc în turul 53, când Nicholas Latifi (Williams) a intrat în parapet și a fost nevoie ca safety-car-ul să intre pe circuit, după ce mai multe bucăți ale monopostului său au rămas împrăștiate pe pistă. Având în vedere că nu sunt permise depășirile în această situație, iar viteza trebuie redusă cu 40%, Hamilton a realizat că titlul mondial poate să îi scape printre degete.

În ultimul tur, când Hamilton era încă lider, steagul galben a fost ridicat, iar Verstappen a profitat de pneurile sale soft, care i-au oferit o aderență mai bună decât cele medii ale lui Hamilton și a depășit monopostul britanicului în virajul 5. După cursa istorică, Verstappen a devenit primul olandez campion mondial.

Max Verstappen a câștigat titlul mondial la cursa de Formula 1
Lewis Hamilton și Max Verstappen
Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...