Declarații acide între Lewis Hamilton și Max Verstappen după ultima etapă. De ce se acuză cei doi înainte de finala sezonului

Andrei Cezar, Alexandru Puiu 06.12.2021, 15:30
Declarații acide între Lewis Hamilton și Max Verstappen după ultima etapă. De ce se acuză cei doi înainte de finala sezonului

Lewis Hamilton ( Mercedes) a câștigat Marele Premiu de Formula 1 al Arabiei Saudite, din penultima etapă și l-a egalat astfel în clasamentul piloților pe rivalul său la titlu, Max Verstappen (Red Bull-Honda). Finala sezonului se anunță una incendiară, iar războiul declarațiilor dintre cei doi piloți este și ea pe măsură. Hamilton și Verstappen s-au acuzat reciproc de greșeli intenționate după ultima cursă.

Lewis Hamilton și Max Verstappen au pornit războiul declarațiilor, înainte de finala sezonului

Cursa de la Jeddah a avut mai multe momente tensionate, iar cei doi piloți chiar s-au ciocnit în turul 37. După acest incident, pilotul olandez de la Red Bull a primit o penalizare de 10 secunde. Lewis Hamilton a triumfat în cele din urmă în Marele Premiu al arabiei Saudite, iar Max Verstappen a terminat pe locul secund. Podiumul a fost completat de finlandezul Valtteri Bottas (Mercedes).

Olandezul a fost extrem de supărat și a plecat de pe podium înainte de ”baia de șampanie”, spre surprinderea celor prezenți.

Lewis Hamilton consideră că rivalul său a „întrecut limita” și spune că a fost nevoit în repetate rânduri să facă anumite manevre pentru a evita coliziunea cu el.

Trebuia să încerc să-mi păstrez calmul acolo, ceea ce a fost foarte greu de făcut. Am concurat cu mulți piloți de-a lungul carierei mele și am întâlnit o mulțime de personaje diferite, dar în vârf sunt câțiva care depășesc limitele. Nu aplică regulile sau nici măcar nu se gândesc la ele.

Cu siguranță, Verstappen a depășit limita. Am evitat de multe ori ciocnirea cu el și nu mă deranjează să fiu cel care face asta, pentru că trăiești să te lupți în fiecare zi, ceea ce, evident, am făcut”, a declarat Lewis Hamilton.

Declaratii acide intre Lewis Hamilton si Max Verstappen după ultima etapa. De ce se acuza cei doi inainte de finala sezonului

Verstappen: „Nu înțeleg ce s-a întâmplat acolo”

La rându său, Max Verstappen a declarat că pilotul britanic ar fi fost de vină pentru incidentul din turul 37.

S-au întâmplat multe lucruri cu care nu sunt de acord. Asta este situația, nu vreau să vorbesc prea mult despre ce s-a întâmplat. Am încetinit, pentru că am vrut să îl las să treacă. Nu a vrut să mă depășească și ne-am lovit. Nu înțeleg ce s-a întâmplat acolo.

Cursa a fost plină de evenimente. S-au întâmplat multe lucruri cu care nu sunt de acord, dar asta este situația. Măcar, am încercat să dau totul pe pistă, nici măcar nu știam dacă pneurile vor rezista până la final. Chiar și așa, tot un loc 2 este.

Eu și Lewis avem același număr de puncte și acest lucru este incitant pentru Formula 1. Dar vorbim mai mult despre penalizări decât despre F1 și este păcat”, a spus Verstappen, informează Marca.

Finala sezonului va fi duminică, 12 decembrie, la Abhu Dhabi. Înaintea acestei curse, cei doi pretendenți la titlu se află la egalitate de puncte, 369,5.

Urmăriți Impact.ro și pe