Ce a făcut Luiza Melencu, cu o zi înainte să dispară. Noi detalii în cazul primei victime a lui Gheorghe Dincă

Stefan Daniel 10.09.2019, 12:59
Ce a făcut Luiza Melencu, cu o zi înainte să dispară. Noi detalii în cazul primei victime a lui Gheorghe Dincă

Familia și o prietenă ale Luizei Melencu au povestit ce s-a întâmplat cu puțin timp înainte ca fata să dispară. Au ieșit la iveală noi detalii care pot fi legate de succesul lui Gheorghe Dincă în încercarea de a o racola pe Luiza Melencu, pentru că el a declarat de mai multe ori că fata ar fi mers de bunăvoie cu el. Mama și bunicul Luizei spun că au primit niște apeluri telefonice dubioase imediat după ce fata lor a dispărut, dar nici polițiștii, nici DIICOT nu le-au dat până acum vreo explicație. Sunt ținuți în „ceață” și nu știu dacă fata lor mai este sau nu în viață, mai ales că în jurul așa-ziselor rezultate ale probelor planează atâtea incertitudini.

Luiza se afla într-o relație adolescentină care cam „scârțâia”

Ce a făcut Luiza Melencu, cu o zi înainte să dispară. Noi detalii în cazul primei victime a lui Gheorghe Dincă
Luiza și Alexandru

Mama fetei a spus că Luiza a avut până la 18 ani un singur iubit, un băiat în vârstă de 20 de ani pe nume Alexandru. Amândoi se știau de când erau copii, iar părinții lor s-au cunoscut în Italia, unde erau cu toții la muncă. Însă, Alexandru nu era de la ea din sat, așa că nu se puteau vedea prea des. Abia după ce și-au oficializat relația au început să petreacă mai mult timp împreună. În ultimul timp, însă, erau semne că nu prea se mai înțelegeau, probabil tot din cauza distanței. Ca între adolescenți. Până aici, nimic anormal.

„Se tot certau și se împăcau. Ieșeau împreună prin Caracal, pe la ea prin sat. Ea ar fi vrut să se vadă cu el și în timpul săptămânii, dar Alex îi spunea că nu are timp să vină la Craiova. Știu că bunicul ei n-a fost de acord de la început cu relația lor”, a povestit mama Luizei.

Ce a făcut Luiza Melencu cu o zi înainte să dispară

Ce a făcut Luiza Melencu, cu o zi înainte să dispară. Noi detalii în cazul primei victime a lui Gheorghe Dincă

Din spusele familiei, Luiza era indecisă cu privire la acest băiat, așa cum sunt mai toate fetele la această vârstă. În ciuda faptului că ar fi vrut să rupă relația cu Alexandru, mama ei spune că Luiza simțea ceva pentru el.

„Alex are vreo 20 de ani. Erau de 3-4 luni împreună și venea aici s-o vadă. Cu mașina, o lăsa în fața porții și stăteau la ea în cameră vreo 2-3 ore. În sufletul ei, avea ceva pentru el. Dar el era pe jumătate țigan, iar ea – româncă și cred că și-a dat seama că n-au viitor împreună. Mi-a spus că vrea să se despartă de el, dar că așteaptă să treacă ziua lui, care e pe 20 aprilie, ca să-i spună.”

Dar, până la urmă, Luiza i-a spus că nu mai vrea să fie împreună cu el, după cum afirmă o prietenă a ei.

„Mi-a zis «nu mai simt eu că trebuie să fiu cu el». El era plecat în Italia și s-au despărțit prin mesaje pe Facebook. Atunci au șters de pe Facebook și toate pozele în care erau împreună. Mai întâi ea, apoi el.”

De regulă, acesta este un moment de maximă vulnerabilitate emoțională la o fată. Moment care a putut fi ușor manipulat și exploatat de Gheorghe Dincă. De aceea polițiștii din Caracal au avut acea atitudine arogantă și ignorantă. Sau probabil și din alte motive.

Bunicul Luizei a sunat la 112 imediat după ce a văzut că nepoata lui nu mai venea acasă și nu dăduse niciun semn

Luiza s-a despărțit prin mesaje pe Facebook de Alexandru pentru că acesta se afla de la 1 aprilie în Italia, unde muncește alături de părinți, la o fermă agricolă. Fata a dispărut, însă, chiar a doua zi, după despărțirea de Alexandru.

Bunicul Luizei, Stelian Iordache, spune că a anunțat la poliție dispariția nepoatei imediat ce a văzut că nu mai venea acasă.

A sunat la 112, iar la ora 17.00 au venit polițiștii din Coșoveni, care răspund și de comuna Dioști, și au luat o declarație și câteva poze cu fata.

„Au zis că e majoră, că a plecat cu vreun iubit, că poate a vrut libertatea pe care n-a avut-o până acum. «Stai liniștită, nu mai plânge mamaie», mi-au zis”, își amintește bunica.