Anunțul șocant făcut de DIICOT în cazul Caracal. Ce ascundea Gheorghe Dincă în casă

bogdan 07.09.2019, 14:57
Anunțul șocant făcut de DIICOT în cazul Caracal. Ce ascundea Gheorghe Dincă în casă

S-au scurs șase săptămâni de la declanșarea scandalului, dar cu toate astea cazul Caracal continuă să șocheze pe toatiă lumea, inclusiv pe anchetatori care descoperă la orice pas noi informații. În cadrul conferinței de presă, desfășurată vineri la sediul central DIICOT, procurorul șef Felix Bănilă a adus în discuție descoperirile șocante care s-au făcut, în urma perchezițiilor din casa lui Gheorghe Dincă.

Cazul Caracal. Ce ținea Gheorghe Dincă ascuns în casă

Au trecut săptămâni bune de când Alexandra Măceșanu a dispărut de acasă, iar în tot acest timp perchezițiile desfășurate în casa groazei din Caracal au scos la iveală detalii halucinante în acest caz.

Procurorul șef Felix Bănilă a vorbit despre probele găsite pe proprietatea lui Gheorghe Dincă în cadrul conferinței de presă, care s-a desfășurat vineri – 6 septembrie la sediul central DIICOT.

Ulterior, declarațiile lui au fost postate pe site-ul instituției. Acesta a încercat să facă un bilanț al probelor descoperite.

„Cu ocazia efectuării percheziției domiciliare, în curtea locuinței numitului Dincă Gheorghe, au fost descoperite urmele arderii unui corp, într-un butoi metalic de cca. 200 l volum, fără capace, așezat vertical pe un dispozitiv metalic improvizat, prevăzut cu o sită, respectiv cenușă și fragmente osoase calcinate.

În urma cernerii conținutului butoiului, au fost descoperite și ridicate toate fragmentele osoase rezultate, precum și un număr de 21 dinți, obiecte de bijuterie și accesorii, toate prezentând urmele specifice expunerii la flacără și la temperaturi ridicate.

Totodată, în aceeași curte, a fost găsit și un autoturism de culoare gri, tip break, în al cărui interior, a fost descoperit, între altele, un cercel recunoscut ulterior de către mama victimei ca aparținând acesteia, ca de altfel și bijuteriile din butoiul metalic”, se arată în informarea DIICOT.

Cazul Caracal. Măsuri luate de DIICOT împotriva lui Dincă

Tot în cadrul conferinței de presă s-a mai menționat despre sechestul pus pe bunurile lui Dincă, bărbatul care susține că a omorât-o pe Alexandra, dar și pe o altă tânără pe nume Luiza Melencu.

„În data de 29.08.2019, s-a dispus instituirea măsurii asiguratorii a sechestrului cu privire la bunurile imobile și mobile ale inculpatului, respectiv, trei imobile, situate în municipiul Caracal și patru autovehicule, toate acestea în scopul asigurării recuperării cheltuielilor judiciare și al acoperirii prejudiciilor cauzate prin comiterea infracțiunilor”, mai arată DIICOT.

O declarație l-a scos din sărite pe Dincă la audieri. Ce au vrut să afle anchetatorii
O declarație l-a scos din sărite pe Dincă la audieri

Declarația care l-a scos din sărite pe Gheorghe Dincă

În timpul audierilor la care a fost supus, oamenii legii au încercat să afle cât mai multe răspunsuri de la Gheorghe Dincă. Din acest motiv, au fost momente când s-a insistat foarte mult pe anumite aspecte.

„Procurorul de caz l-a întrebat de circa 10-15 ori pe Dincă la audiere dacă parfumul Luizei a avut vreun efect asupra lui. Iar Dincă a spus că nu mirosea. Iar procurorul insista ‘dar, totuși, nu mirosea?’.

Într-un final eu mi-am dat seama că vor să inducă faptul că parfumul ar fi fost un stimul și că, de fapt, nu ar fi fost el vinovat, ci acest stimul al parfumului, că poate era cu hormoni sau mai știu eu ce”, a spus Tonel Pop, avocatul familiei Luizei Melencu, potrivit antena3.ro.

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe