Ce a făcut George Simion cu primul său salariu de parlamentar. E o premieră, niciun alt ales nu s-a gândit la așa ceva

Stan Filon 16.02.2021, 08:54
Ce a făcut George Simion cu primul său salariu de parlamentar. E o premieră, niciun alt ales nu s-a gândit la așa ceva

George Simion își ține cuvântul. Chiar dacă a asistat cu mâinile-n sân cum este exclusă Diana Șoșoacă din AUR, liderul partidului demonstrează acum că are cuvânt și își respectă promisiunile. Acesta a postat un mesaj prin care spune pentru ce cauze nobile își va dona salariul.

S-a aflat acum ce a făcut George Simion cu primul său salariu de parlamentar

După cum a promis în luna decembrie, George Simion este dispus să-și doneze 90% din salariul de parlamentar. Liderul AUR a spus recent încotro se vor îndrepta banii din salariul său. Îl va ajuta pe activistul Daniel Bodnar, care a suferit un accident rutier teribil.

Activistul era pasager într-o mașină, când șoferul a pierdut controlul volanului, iar autoturismul a lovit un podeț. Șoferul a scăpat cu răni mai ușoare, însă Bodnar a suferit leziuni grave. Daniel Bodnar a fost diagnosticat preliminar cu „fractură de coloană lombară, paraplegie și fractură complexă la o gleznă”. Banii care vor veni de la George Simion vor ajuta cu siguranță.

Ce a facut George Simion cu primul sau salariu de parlamentar
Ce a facut George Simion cu primul sau salariu de parlamentar

”9.000 lei vor merge către tratamentul lui Bodnar Daniel”

”Donez salariul! Așa cum am promis, lună de lună. Luna aceasta către Bucovina, 9.000 lei vor merge către tratamentul lui Bodnar Daniel și 2.350 lei către procesele de judecată pentru școlile din nordul Bucovinei”, a scris pe Facebook George Simion.

Postarea lui s-a viralizat, iar fanii săi i-au transmis mii și mii de mesaje. Multe dintre ele destul de agresive, fiindu-i pus la îndoială chiar cuvântul dat în campania electorală, când participa alături de Diana Șoșoacă la diferite proteste. Acum, oamenii spun că u a fost corect să se folosească de Diana Șoșoacă pentru a ajunge în Parlament, apoi să se descotorosească de ea.

”O mare dezamăgire! Ați îndepărtat-o pe doamna Șoșoacă! Restul vine de la sine, sunteți o apă și un pămănt. Credeam că sunteți o echipă, dar m-am înșelat”. ”Dacă te unești cu Diana, deveniți cei mai puternici. Dacă continui cu ai tăi, luați-vă adio de la încrederea oamenilor”, au fost unele dintre reacțiile oamenilor.

Liderul AUR, George Simion, a anunțat încă din luna decembrie că o să-și doneze salariul. ”Vreau să fac un anunţ, un anunţ pe care nu l-am făcut în campanie electorală pentru că ar fi fost interpretat greşit (…).

Sunt parlamentar în Parlamentul României. N-am uitat cine sunt, n-am uitat ce avem de făcut şi de aceea vă anunţ, prin acest clip video, că voi dona 90% din salariul meu către o cauză civică, către cazuri speciale, lună de lună. Timp de 4 ani voi face acest lucru public în fiecare lună. Mi-au spus că nu putem face multe lucruri aici din Parlament, că nu avem forţa necesară. Eu cred mult în puterea exemplului. Eu cred mult în voi şi în capacitatea noastră de a ne mobiliza şi tocmai de aceea acesta este un exemplu pe care vreau să îl dau”, a explicat politicianul pe 24 decembrie.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...