Dacia Renault, gest neaşteptat. Ce sumă a donat compania Spitalului Covid Mioveni

Cristi Ionică 13.02.2021, 16:21
Dacia Renault, gest neaşteptat. Ce sumă a donat compania Spitalului Covid Mioveni

Gest important făcut de conducerea Dacia Renault și mai mulți furnizori, pentru spitalul Covid Mioveni. Aceștia au donat 60.000 de euro pentru transformarea mai multor containere modulare în spațiu administrativ, atât de necesar personalului medical aflat în prima linie.

Cum arată spațiul administrativ pentru personalul medical

Directorul spitalului, medicul Horia Trăilă, spune că un astfel de spațiu era absolut necesar, în condițiile în care toate resursele au mers în utilarea și mărirea secției ATI și a saloanelor care deservesc spitalul COVID-19 de aici.

Noua construcție, care poate oricând fi relocată, are o suprafață de 51,5 mp și poate fi modificată ori de câte ori e nevoie. Acum vorbim de o zonă multifuncțională de 26,64 mp, care poate deservi drept zonă administrativă, sală de ședințe și triaj, după caz, două spații de odihnă de 7,82mp și 6,23 mp, două toalete, un duș și un hol. Construcția, care respectă toate standardele medicale, este conectată la apă și internet, iar încălzirea se realizează prin panouri radiante.

Dacia Renault, gest neasteptat. Ce suma a donat compania Spitalului Covid Mioveni
Imagine de la Spitalul Covid Mioveni

Directorul Dacia, despre Spitalul Covid Mioveni

Christophe Dridi, noul director al operațiunilor Dacia în lume, spune că a apreciat din inimă eforturile medicilor de aici. „La Mioveni am doi copii de suflet. Unul este Dusterul, cel de-al doilea este spitalul nou de aici. Nu puteam să nu ajutăm eforturile oamenilor din prima linie. Lupta lor m-a impresionat în toată această perioadă iar Dacia va fi mereu alături de ei”.

Construcția respectivă era absolut necesară pentru personalul medical de aici, care după extinderea secției ATI și a saloanelor, rămăsese fără un spațiu al lor. Directorul spitalului COVID-19 Mioveni răsuflă ușurat: „De acum nu trebuie să ne mai facem griji….avem tot ce ne trebuie. Este foarte  important să ai vecini buni, când ajungi într-un loc nou. Noi avem parte de cei mai buni vecini…”.  La final, primarul orașului Mioveni, Ion Georgescu, i-a oferit oaspetelui francez o machetă cu cei doi copii de suflet – Spitalul și un Duster.

Urmăriți Impact.ro și pe