Ce a făcut, de fapt, Alex Chipciu înainte să fie dat afară de Șumudică. Ioan Becali: ”Căutăm un contract pentru următorii doi ani”

Andrei Cezar 04.08.2021, 13:21
Ce a făcut, de fapt, Alex Chipciu înainte să fie dat afară de Șumudică. Ioan Becali: ”Căutăm un contract pentru următorii doi ani”

CFR Cluj a ratat la milimetru victoria cu Young Boys Berna, din prima manșă a turului trei preliminar al Ligii Campionilor, scor 1-1. Clujenii au fost egalți în minutul 90+3 de Vincent Sierro, după ce Cristian Manea deschisese scorul în minutul 4. Ambele goluri au fost marcate din lovituri libere.

Ce a făcut, de fapt, Alex Chipciu înainte să fie dat afară de Șumudică

După marcarea primului gol, clujenii au făcut un pas în spate și s-au lăsat dominați copios de Young Boys. Campioana Elveției a căutat egalarea, însă nu a găsit spații pentru a marca. Elevii lui Marius Șumudică s-au apărat grupat, au închis culoarele, astfel că oaspeții nu au reușit să își creeze prea multe ocazii.

Golul marcat de Cristian Manea în debutul meciului a venit ca urmare a unei lovituri libere executate de Ciprian Deac. Fundașul dreapta al ”vișiniilor” a reluat balonul în poartă în poartă cu șoldul, dintr-o poziție suspectă de ofsaid. Reușita însă a fost validată de centralul partidei, Daniel Makkelie.

Elvețienii s-au năpustit în atac și au avut două ocazii importante în prima repriză: Elia (35), care a fost blocat la sacrificiu de Manea și  Fassnacht (41), care a reluat cu capul o centrare peste poartă.

În a doua parte a meciului, campionii Elveției au ieșit de la vestiare și mai determinați să înscrie. Fassnacht a ratat două şanse mari de gol (46, 50), fiind imprecis de fiecare dată. Elia l-a testat pe Arlauskis cu două şuturi din afara careului (73, 75), dar lituanianul a fost la post de fiecare dată.

De partea cealaltă, elevii lui MArius Șumudică și-au creat o singură ocazie în repriza a doua. Păun a șutat de la 20 de metri peste poartă, în mintul 77.

Golul egaliztor a venit în minutul 90+3. Aebischer a executat bine o lovitură liberă de la 20 de metri, Arlauskis a respins, dar Sierro a reluat în plasă.

Meciul de pe stadionul ”Dr. Constantin Rădulescu” s-a terminat 1-1. La finalul partidei, Marius Șumudică s-a arătat mulțumit de prestația jucătorilor săi, pe care i-a felicitat.

Marele absent al acestei partide a fost Alex Chipciu. Sunt voci care spun că s-ar fi văzut aportul său în meciul de seara trecută. Mijlocașul dreapta a fost dat afară din lot de Șumudică după jucătorul a avut o reacție violentă asupra unui coleg, la antrenament. 

”A spus că este foarte nervos și nu poate continua antrenamentul. Din momentul acela, pentru mine a fost următorul pas să anunț conducerea clubului să fie scos de pe lista UEFA și să nu mai continue în acest grup, pentru că nu am nevoie de astfel de jucători.”, a fost prima reacție a tehnicianului ”vișiniilor”.

Ce a facut, de fapt, Alex Chipciu inainte sa fie dat afara de Șumudica. Ioan Becali lamureste problema
Ce a facut, de fapt, Alex Chipciu inainte sa fie dat afara de Șumudica. Ioan Becali lamureste problema

Ioan Becali: ”Căutăm un contract pentru următorii doi ani pentru Chipciu”

Ulterior, impresarul Giovanni Becali, cel care îl reprezintă prin firma sa pe Alexandru Chipciu, a povestit ce s-a întâmplat de fapt la antrenamentul cu bucluc.

(Despre rezilierea contractului) Asta nu pot să vă spun eu, ci conducerea. Eu pot să vă spun că Chipciu are în continuare un contract cu CFR. Poate i s-a interzis să se antreneze cu prima echipă, dar firma Becali caută un contract pentru următorii doi ani pentru Chipciu. Eu nu cred că îl îndepărtează pentru salariu. Știu de incident, știu că a fost o intrare, o contră, Alex s-a supărat, a scos tricoul și a plecat de la antrenament.

Probabil o să i se dea o amendă, trebuie să răspundă pentru asta. Nu trebuia să se ducă la vestiar și să părăsească antrenamentul, mai ales că el e profesionist și a trecut pe la echipe mari. El are contract tot sezonul ăsta cu CFR. Dacă vrea să rezilieze trebuie să își găsească echipă. Are cel mai mare contract din România. Are un contract foarte mare”, a spus Giovanni Becali potrivit ProSport.

Urmăriți Impact.ro și pe