Ce a făcut Cristian Boureanu înainte să fie oprit de Poliție și să rămână fără permis. Explicația e surprinzătoare

Stan Filon 18.03.2023, 19:34
Ce a făcut Cristian Boureanu înainte să fie oprit de Poliție și să rămână fără permis. Explicația e surprinzătoare

Acum s-a aflat ce a făcut Cristian Boureanu înainte să fie oprit de Poliție și să rămână fără permis. Oamenii legii l-au tras pe dreapta în localitatea Comarnic, după ce fostul deputat a făcut o depășire neregulamentară, iar la controlul cu etilotestul a reieșit faptul că fostul politician se afla sub influența băuturilor alcoolice. Bătăios din fire, Boureanu nu se lasă, ci vrea să își dovedească nevinovăția în instanță, după cum a declarat în exclusivitate pentru Playtech Știri.

Ce a făcut Cristian Boureanu înainte să fie oprit de Poliție și să rămână fără permis

Fostul parlamentar Cristian Boureanu a rămas din nou fără permisul de conducere, după ce a fost depistat conducând sub influența băuturilor alcoolice. Chiar dacă spune că nu mai face greșelile pe care le-a făcut la 20 de ani, fostul parlamentar a venit cu o explicație halucinantă pentru alcoolemia depistată de polițiști.

Cum spune că a fost depistată alcoolemia de 0,11 mg/l alcool pur în aerul expirat? Ei bine, fostul politician se apără și spune că în ziua respectivă nu mâncase nimic și nici măcar apă nu băuse. Iar despre alcoolemie spune că este posibil să fie o consecință a mesei bogate în legume pe care a servit-o cu o zi înainte.

Ce a facut Cristian Boureanu inainte sa fie oprit de Politie si sa ramana fara permis
Ce a facut Cristian Boureanu inainte sa fie oprit de Politie si sa ramana fara permis

„Singura explicație pe care o am”

„Singura explicație pe care o am pentru cele constatate și trecute în procesul verbal al incidentului, de către polițiști, o alcoolemie de 0,11 de mg/l alcool pur în aerul expirat, e faptul că urmele de alcool constatate proveneau din halena venită din interiorul organismului meu, fiindcă în ziua anterioară consumasem multe legume. Ăsta a fost și motivul pentru care am preferat să mai stau trei ore la spital, ca să dau probe de sânge, probe pe care tot eu le-am solicitat, în mod expres, în ideea de a-mi apăra punctul de vedere!”, a declarat fostul politician pentru Playtech.ro. 

Fostul politician a descris și cum a decurs discuția cu polițiștii prahoveni, cei care l-au oprit, pe 15 martie, în stațiunea Comarnic, pe DN 1.

„Nu au existat niciun fel de discuții cu polițiștii. Oamenii aceia și-au făcut doar meseria, și atât, aplicând legea. Nu aveam ce să le spun, atâta vreme cât legea noastră e unică în Europa. Doar la noi și la unguri, dacă nu mă înșel, pragul de consum al alcoolului nu trebuie să treacă deloc peste pragul zero. Altfel, ai probleme! În alte țări europene, pragul e de 0,5, ca în Germania, Italia sau în Franța. Iar în Marea Britanie, și nu numai, e de 0,8!”, a mai precizat el, exclusiv pentru Playtech Știri.

Ar vrea să facă ceva pentru șoferii care mai consumă alcool, dar are mâinile legate

Cristian Boureanu parcă regretă că nu mai are nicio pârghie la îndemână pentru a îndrepta această nedreptate făcută șoferilor care mai consumă alcool, deoarece nu mai este politician. Cu toate acestea, va încerca să își explice nevinovăția în fața magistraților, cărora le va povesti cum o salată de legume l-a lăsat fără permis.

„Nu mai fac politică de zece ani, așa că nu am nicio pârghie la îndemână, ca să încerc să fac ceva. Sunt un om la fel ca ceilalți. Nu-mi rămâne decât să încerc să-mi demonstrez nevinovăția pe cont propriu!”.

Dacă acum Cristian Boureanu a colaborat cu oamenii legii și le-a înmânat permisul pentru următoarele 150 de zile și și-a primit liniștit amenda de 2175 de lei, altfel a stat situația în 2019, când a fost oprit de Poliția Rutieră din București. Atunci i-a prins mâna în ușă unui polițist, după care i-a rupt acestuia uniforma. Într-un final, Boureanu a fost trimis la somn de un polițist care l-a făcut KO dintr-o lovitură. Fostul om politic a fost condamnat atunci la un an și nouă luni de închisoare, cu suspendare, pentru ultraj, dar și la o perioadă de probă de doi ani, sub supravegherea Serviciului de Probațiune București, prestând și muncă gratuită în folosul comunității.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...