Ce a declarat Nicolae Ciucă la prima ședință a noului Guvern despre violența împotriva femeilor. „Îmi cer scuze”

Ana Anitoiu, Andrei Predoiu 25.11.2021, 20:37
Ce a declarat Nicolae Ciucă la prima ședință a noului Guvern despre violența împotriva femeilor. „Îmi cer scuze”

Prim-ministrul Nicolae Ciucă a făcut o declarație despre violența împotriva femeilor, joi, la prima ședință a noului Guvern, după ce a depus jurământul în fața președintelui României, Klaus Iohannis, la Palatul Cotroceni.

Ce a spus Nicolae Ciucă la prima ședință a noului Guvern

Nicolae Ciucă a precizat că 25 noiembrie este ziua internațională a violenței împotriva femeilor. Noul prim-ministru a precizat că Executivul poate transmite un mesaj prin care să condamne orice fel de astfel de violență.

”Noi ne găsim în acest format pentru a parcurge ordinea de zi care are un singur punct. E vorba despre un proiect de OUG privind stabilirea unor măsuri la nivelul administraţiei publice centrale şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative.

Înainte de a intra în dezbatere acestui punct de pe ordinea de zi, doresc să menţinez că azi este ziua internaţională pentru eliminarea violenţelor împotriva femeilor. Îmi cer scuze. Violenţei împotriva femeilor. Şi consider că Guvernul României poate să transmită un mesaj prin care condamnă orice fel de violenţă împotriva femeilor”, a spus Nicolae Ciucă la începutul ședinței de Guvern.

Nicolae Ciuca despre violenta impotriva femeilor
Nicolae Ciuca. Inquam Photos/ Octav Ganea

Klaus Iohannis, după ce Guvernul Ciucă a trecut de Parlament

Președintele i-a felicitat joi pe membrii PSD, PNL și UDMR ai noului Guvern, precizând că deși criza politică a luat sfârșit, celelalte crize încă nu au fost rezolvate. Șeful statului a menționat pandemia de coronavirus, criza energetică și rectificarea bugetară.

Klaus Iohannis a declarat că bugetul pentru anul următor va trebui să fie pregătit și votat și a atras atenția că românii așteaptă ca salariile și pensiile să le fie plătite la timp. În plus, șeful statului a spus că noul Guvern nu este așteptat doar de probleme, ci și de multe oportunități.

”PNRR se cere implementat, sunt mulți bani ce trebuie investiți în beneficiul românilor. Toată lumea vrea măsuri pentru creștere economică, a salariilor și pensiilor, pentru investiții, autostrăzi, drumuri, spitale, școli și multe altele. Și pentru toate acestea, pentru a fructifica oportunitățile, e nevoie de un guvern puternic, bine condus. Acum avem acest guvern”, a adăugat președintele.

Klaus Iohannis a mai spus că rezolvarea crizei politice nu a fost ușoară și că nu ar trebui să își închipuie nimeni că a fost simplu să colaboreze partide ce obișnuiau să se lupte. Președintele a continuat spunând că a fost nevoie ca politicienii din noua coaliție să treacă peste orgolii, ”unele mai mari, altele mai mici”. Șeful statului a încheiat spunându-le noilor guvernanți că românii așteaptă fapte și rezultate, nu promisiuni și crize, și i-a invitat ”să livreze”.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...