Ce a declarat Florin Cîțu, la doar o zi dupa ce s-a vaccinat. A făcut totul public

Cristian Cojocaru 17.01.2021, 12:26
Ce a declarat Florin Cîțu, la doar o zi dupa ce s-a vaccinat. A făcut totul public

Premierul Florin Cîțu vine cu vești la doar o zi după ce s-a vaccinat în cadrul Spitalului Militar de Urgență, ”Carol Davila” din București. Acesta a venit cu declarații și pe baza campaniei de vaccinare care pare a decurge conform planurilor.

Florin Cîțu s-a vaccinat

La o zi distanță după ce i-a fost administrat vaccinul anti-Covid, premierul Florin Cîțu a ținut să facă o declarație cu privire la cum se simte după vaccin precum și modul în care campania de vaccinare decurge. Acesta a menționat că programările pentru imunizare merge foarte bine iar campania per total, este un succes până acum.

„Programările merg bine. Campania de vaccinare merge bine. Peste 75% din persoanele cu vârsta peste 65 de ani, cele mai afectate de coronavirus, se vor vaccina în perioada imediat următoare”, a scris premierul Florin Cîțu, pe pagina sa de Facebook.

În aceeași postare, Florin Cîțu a adăugat un grafic în care este arătat cum decurg programările făcute până la data de 16 ianuarie la orele 20:00. Potrivit datelor oficiale, până în momentul actual, peste 196.000 de persoane la nivel național au ales să se imunizeze împotriva Covid-19, urmând ca acest număr să crească.

În aceeași postare, Florin Cîțu a adăugat un grafic în care este arătat cum decurg programările
În aceeași postare, Florin Cîțu a adăugat un grafic în care este arătat cum decurg programările

Cum decurge campania de vaccinare

Începând cu 27 decembrie 2020, data la care a început campania de vaccinare, aproximativ 1,02% din populația României s-a vaccinat împotriva coronovirusului. În prima etapă a vaccinării au fost angajații sistemului medical, iar de vineri au început programările pentru cea de-a doua etapă a imunizării, etapă din care fac parte persoanele cu vârsta peste 65 de ani precum și bolnavii cronici și angajații din domenii cheie de activitate.

Potrivit datelor transmise aseară de către Comitetul național de coordonare, în ultimele 24 de ore au fost vaccinate 12.421 de persoane, care se adaugă la numărul total de 196.090 de persoane imunizate începând cu 27 decembrie. Aceleași date arată că la nivel național, în ultimele 24 de ore au fost anunțate 51 de reacții adeverse comune și minore dintre care 20 de reacții de tip local, iar 31 de reacții la nivel general. Începând cu 27 decembrie, au fost anunțate până la data curentă 712 reacții adverse dintre care 279 au fost locale cu durere în locul injectării iar restul de 433 de reacții au fost generale cu senzaii de febră, cefalee și alergii de tip urticarei.

Comitetul de coordonare a vaccinării mai arată că au fost făcute 305.526 de programări pentru următoarele 20 de zile dintr-un total de 364.800 de doze disponibile. La nivelul Capitalei au fost făcute 61.182 de programări, gradul de ocupare fiind de 100%, autoritățile anunțând că se pot face programări și pentru județul Ilfov.

Urmăriți Impact.ro și pe